Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 100FMs lyttere navngiver storkepar
Tirsdag 30. december 2003
Af Karsten Jensen
 
Ida og Emil er nu de ’officielle’ navne på det storkepar, der har valgt at tilbringe vinteren i Danmark. De to fugle blev i tirsdag navngivet i programmet ’Sille og Lars om eftermiddagen’ på Radio 100FM.
”Der har været utrolig stor opmærksomhed omkring de to storke og deres navne”, fortæller Sille Roulund, der udgør den ene halvdel af værtsparet.

Vinderforslaget kom fra Mette Helsborg, der med reference til Astrid Lindgrens søskendepar, mente at Ida og Emil ville være passende navne, nu når storkene kom fra Sverige.

Lars Johansson, der er den anden vært på programmet fortæller, at lytterne har været meget kreative i deres navneforslag.

”Vi har fået flere hundrede forslag til navne. Lytterne har ikke holdt sig tilbage, når kreativiteten har fået frit løb. Der er foreslået alt fra Amdi og Fogh til Sussi og Leo – angiveligt fordi storkene har grimme, tynde ben, røde næb og frygteligt grimme stemmer, som en af lytterne skriver. De mest populære bud er af en eller anden årsag Frederik og Mary – og så selvfølgelig Romeo og Julie. Men i betragtning af, hvordan det gik for Romeo og Julie, tror jeg det er en meget god idé at de kom til at hedde Ida og Emil", siger Lars Johansson.

Storkene er udsat i Sverige og kom til Danmark i oktober, hvor de slog sig ned på taget af en ejendom i Hvedstrup ved Roskilde. Det er første gang i 30 år, et storkepar har bosat sig på Sjælland, og i virkeligheden burde de have været fløjet endnu længere sydpå, for det kniber med at finde storkemad på denne årstid.

Foto: Søren Thinggård.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -