Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lokal toppolitiker laver politisk journalistik på DR regionalradio
Tirsdag 15. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Byrådsmedlem i Randers, Kurt Helge Andersen, laver radionyheder om politik på DR Østjylland, skriver Randers Amtsavis i dag. Tidligere har han haft orlov fra DR Østjylland for at passe sit politiske virke, og før det var Kurt Helge Andersen studievært på den regionale DR station. Men nu er han blevet nyhedsjournalist, og det går ikke, mener forfatter og journalist Niels Krause-Kjær. Han mener ikke, at man samtidigt kan være byrådsmedlem og objektiv journalist.
Kurt Helge Andersen startede sin politiske løbebane i Retsforbundet og har siden hen siddet i byrådet i Randers i 6½ år for Venstre. I 2001 blev han valgt på Randers-Listen, der i stor udstrækning bestod af frafaldne socialdemokrater. Kurt Helge Andersen er en kendt lokalpolitiker, der bl.a. har været gruppeformand og socialudvalgsformand.

Sideløbende var Kurt Helge Andersen studievært på Østjyllands Radio - dét der nu hedder DR Østjylland. Han har også skrevet et par Flemming Leth bøger for DR.

Nu er Kurt Hele Andersen iflg. Randers Amtsavis på DR Østjyllands nyhedsredaktion. Selv mener han ikke det er et problem: "Jeg passer mit arbejde, og er som enhver anden journalist tilstræbt objektiv. Jeg laver ingen nyheder fra Randers Kommune, det ligger i luften, men jeg kan bidrage med en hel del baggrund og indsigt via mit byrådsarbejde", siger han til avisen.

Niels Krause-Kjær, der har undervist i politisk journalistik på Danmarks Journalisthøjskole, ledet journalistuddannelsen på Syddansk Universitet og været spindoktor for Det Konservative Folkeparti, mener - som udgangspunkt - at man ikke kan være både byrådsmedlem og objektiv journalist. Det er bare en "arbejdsmiljø-ulempe" ved jobbet som journalist, at man som journalist skal værne om sin troværdighed, og derfor ikke samtidigt kan være politisk aktiv.

Chef for DR Østjylland, Inger Bach, afviser at der er et problem. Hun siger til Randers Amtsavis: "Man kan sagtens være en troværdig journalist som byrådsmedlem" og "troværdigheden holder ikke til, at man blander de to ting sammen".


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -