Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA: Netradioer kæmper for overlevelse
Mandag 19. marts 2007
Af Lars Vinter
 
En stribe af amerikanske radiostationer går nu mere eller mindre direkte til angreb på de planlagte stigninger i musikvederlaget for internetradioer. Adskillige internetradioer, heriblandt den meget populære Club 977, opfordrer deres lyttere til at skrive til kongressen og enkelte radiostationer er ligefrem ved at forberede sagsanlæg mod Copyright Royalty Board.
Som radionyt.com tidligere har beskrevet, har det amerikanske Copyright Royalty Board fastsat størrelsen for musikvederlag for internetradioer i perioden 2006-2010 således, at stationerne kan se frem til en voldsom stigning. Dette får nu en række amerikanske internetradioer til at gå til angreb mod de forventede stigninger.

Således skriver eksempelvis den populære internetradio Club 977 – The 80s Channel på sin hjemmeside, at alene den forventede ekstraregning for år 2006 vil medføre, at stort set alle internetstationer, inklusive dem selv, må lukke.

Gennem radiospots og på deres hjemmeside opfordrer de deres lyttere til at kontakte lytternes repræsentanter i kongressen og underskrive en online-underskriftindsamling.

Hos en anden populær webcaster, Energy 98, er retorikken endnu stærkere. Således skrives der på forsiden af deres hjemmeside: "Vi håber, at almindelig sund fornuft vil sejre i sidste ende, og at en retfærdig tarif vil blive udarbejdet. Vi tror på det amerikanske retssystem og på mulighederne for at drive forretning i USA og vi håber, at denne fejl snarest vil blive rettet, så vi fortsat kan tilbyde den musik og radiooplevelse, du forventer og sætter pris på hos Energy 98".

Også 'Energy 98' opfordrer deres lyttere til at kontakte kongresmedlemmer og medlemmer af senatet.

Den nationale nonprofit station National Public Radio (NPR) går et skridt videre og har i fredags indgivet en officiel begæring til CRB om at revurdere de nye takster. Såfremt dette ikke sker, har NPR meddelt i utvetydige vendinger, at de vil tage samtlige nødvendige retslige skridt for at få stoppet stigningerne.

Talsmand for NPR, Andi Sporkin, kalder beslutningen om de nye takster for en "forbløffende og ødelæggende beslutning for public radio i USA" og udtaler til CNN, at indledende retslige skridt allerede er ved at blive forberedt.

Ud over ovennævnte tiltag fra radiostationerne er der endvidere opstået en række uafhængige kampagnesider på internettet som bl.a. www.savenetradio.org og www.savethestreams.org .

Disse sider forsøger alle at skabe opmærksomhed omkring situationen og samle underskrifter ind mod vederlagsstigningen. Endvidere gentages opfordringen om at lytterne tilkendegiver deres utilfredshed over beslutningen overfor relevante politikere.

Læs mere:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=13639






Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -