Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR og KODA enige om musikaftale
Tirsdag 28. marts 2006
Af Knud Hyllested
 
En ny musikaftale mellem DR og KODA giver DR mulighed for at bruge musik i alle dele af DR’s virksomhed. Udover brug af musik i radio og tv giver den samtidig DR mulighed for at starte en lang række nye aktiviteter. Men nu er grænsen nået, mener Arne Würgler fra Danske Jazz Beat og Folkemusik Autorer (DJBFA). Han konstaterer, at DR i forhold til 1998 betaler en tredjedel mindre per musikminut.
Den nye musikaftale gælder lige fra webradioer, til pod-casting af radio- og tv-programmer med musik og til at udbyde ringetoner. DR kan også spille musik på web-tv, på nye regionale radiostationer og i udsendelser af DR TV og DR Radio i det digitale, jordbaserede sendenet og på internettet. Aftalen gælder fra 2006 til 2009.

Parterne er enige om, at fastsættelsen af det årlige beløb hviler på en samlet vurdering af en lang række kriterier og hensyn. Særligt fremhæves:

1) Antal musikminutter, der udsendes eller gøres tilgængelige – og dækningsområdet
2) Den faktiske lytning/sening til musikken
3) DR’s licensindtægter

DR’s generaldirektør Kenneth Plummer udtrykker glæde over, at det er lykkedes at få en aftale i hus, som giver nogle muligheder.

"DR kan være tilfredse med- og over, at KODA har forstået nødvendigheden af at lade princippet om brugernes faktiske forbrug indgå som kriterium. Til gengæld for betalingerne til KODA vil vi i de kommende år kunne tilbyde danskerne et langt mere mangfoldigt tilbud med musik på både radio, tv og nye medier", siger Kenneth Plummer.

KODA’s direktør Niels Bak siger, at KODA ser DR og andre radio- og tv-stationer som værdifulde samarbejdspartnere, der udgør et vigtigt led i distributionen af musik, og at aftalen falder i tråd med de nye aftaler, som KODA for nylig har indgået med de dagbladsejede kommercielle lokalradioer, The Voice og Radio 2.

"Grænsen er simpelt hen nået" udtaler formand for DJBFA, Arne Würgler. DJBFa har sammenlignet med DR's betaling i 1998 og nu og siger, at i gennemsnit betaler DR tv og radio nu en tredjedel mindre per musikminut til komponisterne end i 1998.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -