Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio 24syv kommer til at ligne DR
Torsdag 17. marts 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ønskeværterne kommer fra DR, koncepterne ligner DRs, og lytterne skal hentes fra DR. Sådan lyder opskriften på Radio24syv. Politiken har kigget nærmere på Berlingske Peoples FM4-ansøgning og konstaterer, at Radio 24syv vil satse mere på erhvervsstof end kultur - og vil forsøge at hente lyttere fra P4 og satse på yngre lyttere end P1s. Eksperter mener dels, at Radio 24syv nærmest kopierer DRs programmer og dels, at det bliver et hårdt koncept at overleve på.
Snak, snak og snak. Noget musik, der ikke skræmmer lytterne væk. Debat, hvor lytterne er med, og så temmelig meget mere erhverv end kultur. Sådan sammenfatter Politiken indholdet på den - måske - kommende Radio 24syv.

Ifølge Berlingske Peoples ansøgning åbner Radio 24syv kl. 5.32 med programmet 'Forsiden', hvor morgenens nyheder vil blive gennemgået og debatteret.

Kl. 6-9 sendes '24syv Morgenmagasinet' med nyheder, reportager, debat og en smule musik. Ikke ulig, hvad P1 sender nu i 'P1 Morgen'.

Kl. 9-11 vil Radio 24syv sende debatprogrammet 'Taletid', hvor en studievært vil debattere med lytterne og få eksperter til at sætte tingene på plads. Spørgsmålene skal komme ind via programmets hjemmeside, e-mail og sms. På P1 er der kl. 9-10 hver dag også et debatprogram med en ekspert i studiet.

Hvordan eftermiddagsfladen eller præcist, hvordan resten af sendefladen kommer til at se ud, skriver Politiken ikke noget om.


Musikken skal være tilbagelænet

I dagfladen mellem kl. 6 og 18 vil 15 pct. af sendetiden være musik, og kl. 18-24 vil musikken udgøre 65 pct. af sendefladen.

Musikken, der skal spilles på Radio 24syv, vil være "tilbagelænet uden at virke søvndyssende", skabe en "feelgood-stemning", men må af og til gerne have kant. Reglen er dog: "ingen dance, house, techno, ren hiphop, hårdrock eller punk"


Per Jauert: Tæt på at ligne en kopi af P1 - med lidt yngre profil

Lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet Per Jauert mener, at Radio 24syvs programflade i de vigtige morgentimer minder om P1.

"Det er tæt på at ligne en kopi, men med en yngre profil. Hvor P1 primært har lyttere over 50, så forsøger man her at ramme lyttere fra 30 til 50. Det gør Radio 24syv ved at inddrage lytterne via nettet og få almindelige menneskers stemmer med i programmerne", siger Jauert til Politiken.

Han mener, det er logisk, at Radio 24syv kommer til at minde om P1, fordi DR sidder på 80 pct. af al radiolytning i Danmark, og dermed er radio lig med DR for rigtigt mange danskere.

Per Jauert mener, at det bliver meget svært at snuppe lyttere fra P4, og hæfter sig i øvrigt ved, at Radio 24syv prioriteter kulturstoffet lavt.

Chef for Radioavisen Jens Holme, siger om nyhedsformidlingen på Radio 24syv, at der bliver tale om "det gode gammeldags nyhedsprincip med den forskel i formen, at man vil afvikle direkte fra nyhedsrummet om morgenen, så man kan høre redaktionen arbejde i baggrunden. Det prøvede vi også at gøre på Radioavisen, men det lød ad helvede til. Vi var nødt til at bygge et studie for at få det til at fungere".

Ellers vil der 'bare' blive traditionel nyhedsformidling á lá DR på Radio 24syv. Dog med den tilføjelse, at Radio 24syv i løbet af dagen tillige vil bringe 5-minutters nyheder, som dels handler om erhvervstof og dels om kulturstof.

Jens Holme mener ikke, at Radio 24syv vil slå bredt igennem. Han tror, at det vil blive en radiokanal for 'Overdanmark'.



Berlingske skriver i dag også om Radio 24syv. Vinklen her er, at Berlingske Peoples radiokanal, Radio 24syv, vil "lave radio på en helt ny måde". Hele artiklen kan læses her:
http://www.b.dk/nationalt/berlingske-byder-paa-satire-og-debat-i-aeteren



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -