Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: DAB-station opgiver og må lukke
Torsdag 11. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Swindon FM, der har sendt siden 2001 og som er en af de eneste radiostationer, der kun sender på DAB i Storbritannien og Nordirland, opgiver og lukker i morgen fredag. Stationen forsøgte at få en FM-sendetilladelse, men tilladelsen gik i september 2005 til en anden station, og Swindon FM forsøgte derefter at overleve ved kun at sende på DAB. Men det var forgæves.
"Det vil blive en trist dag for radiostationen og alle dem, der er involveret, men det hænger ikke sammen rent økonomisk at drive en radiostation, der kun sender digitalt på et marked der stadig er umodent. Det er lykkedes os at opnå så meget lokalt - og flere af vores nyskabelser bruges i dag af andre stationer lokalt", siger forretningsfører Carl Humphreys.

Han fortsætter: "Problemet var at vi var en af de eneste radiostationer i hele landet der kun sendte digitalt - i modsætning til andre, der kan sende digitalt som et ekstra tilbud udover eksisterende analoge stationer - der så kan skaffe penge i kassen fra reklameindtægter".

Humphreys mener, at publikummet til DAB er en ubekendt faktor og dermed har det været meget svært at tiltrække annoncører.

Swindon FM gik i luften for fem år siden og har fire studier i Old Town. Swindon, der ligger ca. 100 km. vest for London, har over 150.000 indbyggere og betragtes som en "boom town". Byen er en af de hurtigst voksende byer i Europa.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -