Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Luna har ondt i økonomien
Mandag 30. maj 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio Luna, der er Odenses ældste lokale radiostation, har en stram økonomi efter en dyr flytning, der bl.a. betød at man i seks måneder kom til at betale dobbelt husleje. Men Radio Luna nægter at give op. Bl.a. fordi radioen er den eneste kontakt til omverdenen for mange ensomme ældre i Odense.


"Vi flyttede i nye lokaler i september 2010. Vi er meget glade for det gamle posthus, men vi skulle træffe beslutningen hurtigt, og det betød, at vi kom til at hænge på dobbelt husleje i seks måneder. Og det kan vi godt mærke nu." Det fortæller Radio Lunas 75 årige bestyrelsesformand Maude Pedersen, og aktiv på radioen gennem 15 år, til Fyens Stiftstidende.

Radio Luna har i mere end 21 år klaret sig med frivillig arbejdskraft, økonomiske bidrag fra trofaste lyttere og medlemmer, reklamer - og jordnære løsninger.

Men det er meget dyrt at drive lokal radio i Danmark. KODA og Gramex skal fx havde 240.000 kr. årligt fra den lille radiostation, der kun sender få timer dagligt. Hverdage er man i luften hver formiddag kl. 9-12, og lørdag-søndag sendes 9-19. Der er desuden et program fredag kl. 17-22.

For at betale den lille kvarte million til KODA og Gramex holder Radio Luna hver fredag en auktion over ting, som man har fået foræret, for på den måde at skaffe penge nok.

På trods af de mange udgifter - både til KODA og Gramex og i forbindelse med flytningen - er der stadig optimisme på radioen, skriver Fyens Stiftstidende videre.

"Vores medarbejdere tror på det her 100 procent," siger formanden.

Radio Luna kan ikke få støtte fra Odense kommunen. Kommunen har begrundet det med, at radioen tjener penge på reklamer.

Radio Luna spiller musik for folk over 40, men de fleste lyttere er nok en del ældre.

Ofte er radioen bindeled mellem folk, som ikke selv kommer ud, men sender hilsner til hinanden. Og andre gange ringer andre ældre, som bare gerne vil snakke.

"Radioen indeholder også et rigtigt stort socialt element. Vi har nogle faste, som ringer til os. De kan ikke komme nogle steder og er lænket derhjemme af den ene eller anden grund, og de har en livsline her. Og hvis der går nogle dage, hvor vi ikke hører fra dem, ringer vi til dem for at høre, om alt er o.k.," siger radioens formand Maude Pedersen, og fortsætter:

"Ind imellem tager jeg også ud og besøger dem, hvis de for eksempel har vundet noget i en konkurrence, men ikke har mulighed for at hente gaven."


Foto: Et kig indenfor i Radio Lunas afviklingsteknik med Birthe Carlsson bag knapperne (Foto fra Radio Lunas hjemmeside)



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -