Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky bøjer sig for Radio- og tv-nævnet
Onsdag 9. juni 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio vil snart ændre sendeflade for at imødekomme Radio og Tv-nævnet, skriver dagbladet Børsen i dag. Iflg. avisen vil 'Romantica', der sendes to timer hver dag, i weekenden blive udskiftet med et nyt nyhedsmagasin.
Det er modvilligt, at Sky Radio nu indstiller sig på at tilpasse sine programmer til Radio- og Tv-nævnets krav, for radioen er overbevist om, at man allerede i dag opfylder sendetilladelsens formelle krav.

Adm. direktør for Sky Radio i Danmark Kasper Krüger føler, at Sky bliver uretfærdigt behandlet og peger på, at hele striden mellem Sky og nævnet går på én enkelt sætning i betingelserne på sendetilladelsen, hvor der står at der skal sendes "mindst 1000 timers nyhedsudsendelser og magasinprogrammer pr. år".

Det krav har nævnet tilsyneladende skærpet, for nu forlanges det, at det ikke kun skal være magasinprogrammer, men nyhedsmagasinprogrammer, hvilket er en fortolkning, Sky har svært ved at acceptere.

Hvis de få linjer, som sendetilladelsen omtaler magasinkravene på, kan fortolkes forskelligt, mener Krüger, at det ansvar må staten så påtage sig.

Børsen skriver videre, at Nævnet er særdeles grundige i tilsynet med Sky Radio. Det er ikke kun den generelle sendeflade der overvåget. F.eks. har nævnet bl.a. krævet, at Sky i sine morgenudsendelser bringer flere interviews og mere reportage samt flere indslag fra provinsen.

Kasper Krüger mener i øvrigt "at debatten om Skys sendeflade er blevet en kvalitetsdebat, så er det lige meget, om vi ansætter 100 journalister. Der vil altid være nogen, der utilfredse,” siger Krüger. Han mener at kravene i sendetilladelsen har været for bredt defineret. Dermed er skabelsen af nye radiotilbud blevet et selvmål for regeringen i stedet for en fjer i hatten, og det ærgrer Kasper Krüger

Sky Radio skal inden den 1. august rette sig ind, så man overholeder sendetilladelsen - ellers risikerer Sky at miste sin tilladelse midlertidigt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -