Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Grønland: Journalist-mangel på KNR fører til færre Radioaviser
Mandag 15. august 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En stor mangel på især dansktalende journalister på KNR har medført, at KNR har aflyst en række dansksprogede og nogle grønlandsksprogede nyhedsudsendelser frem til 1. september. Bl.a. er der nu ikke en eneste nyhedsudsendelse på dansk fra KNR fra fredag eftermiddag til mandag morgen. Kritikere finder, at det er ekstra uheldigt - al den stund, at KNR's TV-Avis, Qanorooq, nu holder tre måneders sommerferie-lukket. Journalistmanglen på KNR har også betydet, at KNR ikke leverer nyheder på dansk igen til DR P1 før til september.
Hele august måned er der skåret ned på Radioaviserne på KNR. Morgenens første nyhedudsendelse - der er på både grønlandsk (5 minutter) og dansk (5 minutter) kommer først klokken 9. De to tidlige nyhedsudsendelser kl. 7 og 8 er helt nedlagt i august måned.

KNR's middagsradioavis på dansk er skåret ned til 5-10 minutter - og den danske aftenradioavis kl. 19 vil også kun være på 5-10 minutter, og den er oven i købet iflg. KNR optaget i forvejen "på bånd". De grønlandske nyheder kl. 18.30 afvikles direkte - og som normalt.

Fra fredag aften og til mandag morgen er der ikke en eneste dansk nyhedsudsendelse på KNR, mens de grønlandsksprogede nyheder i weekenden er skåret ned til én daglig udsendelse kl. 18.30.

Manglen på især dansk-talende journalister på KNR, har også medført, at KNR ikke ser sig i stand til at levere nyheder fra Grønland på dansk til DR, der ellers sender disse nyheder alle hverdage kl. 18.55 på P1. P1 redaktør Anders Kinch-Jensen siger til radionyt.com, at man har fået oplyst fra KNR, at der igen vil være nyheder fra Grønland fra og med 1. september.

KNR's dispositioner har medført en strøm af klager og kritik.

Formanden for det grønlandske radio- og tv-nævn, Ivalo Egede, betegner det således som en besynderlig fremgangsmåde - og påpeger KNRs public service forpligtelse: "Nu hvor Qanorooq [den grønlandske tv-avis. /red.] holder lukket hele sommeren, er der et endnu større behov for, at den offentlige station formidler og perspektiverer nyhedsstof herfra og fra den store verden".

Formand for den grønlandske fagforening SIK, Jess G. Berthelsen, mener ikke, at det kan være rigtigt, at manglen på danske journalister, også får konsekvenser for den grønlandske radioavis.

DR sender ikke længere nyheds-udsendelser til Grønland på kortbølge. Disse blev nedlagt ved udgangen af 2003.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -