Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR lancerer ny netkanal: DR Dansktop
Fredag 9. september 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'DR Dansktop' er navnet på endnu en netradiokanal, der søsættes af DR og som får premiere den 14. september. Den nye kanal skal iflg. en pressemeddelelse fra DR hele døgnet sende alle de bedste sange inden for genren. Lytterne vil kunne høre dansktopmusikken, som den lyder i dag, men også høre ældre hits.
Otte nye kanaler har hidtil fundet vej til DRs netradio, og med lanceringen af den niende - 'DR Dansktop', har Danmark nu - iflg. DR - fået sin eneste radiokanal, der kun spiller denne genre.

Med 'DR Dansktop' vil DR vise, at genren er bredere og indeholder mere kvalitet, end de fleste måske går og tror. DR Dansktop gør derfor en dyd ud af at åbenbare de oversete kvaliteter og guldkorn i genren.

At dansktop er en bred genre giver sig også udtryk i det faktum, at lytterne ikke kun finder dansk musik på kanalen, men også svensk og tysk musik, som faktisk også er en del af den omfangsrige dansktop-genre. Både nyere musik fra de to lande samt ældre numre, der har inspireret dansktoppens danske hits.

Selvom den svenske og tyske musik finder vej til kanalen er hovedparten dansk, idet fire ud af fem sange på 'DR Dansktop' er danske.

Musikredaktør Alex Nyborg Madsen forklarer og baggrunden for DR Dansktop:

- Dansktoppen har altid delt vandene. Enten elsker man musikken, eller også hader man den. I DR har vi i mange år haft oaser for genren rundt omkring i fladerne - først på P3 og i de senere år på P4. Oaserne har været programmet ’Dansktoppen’, ’Giro 413’ og til dels også ’De Ringer, Vi Spiller’. Derfor har vi også modtaget henvendelser fra lyttere, der gerne vil have mere af genren i radioen. Med DR Dansktop får musikken sin egen 24 timers-kanal, hvor vi kan komme helt ud i hjørnerne.

Han fortsætter:

- Jeg har haft denne kanal på min ønskeseddel i lang tid. Ikke for at fjerne den fra P4; den vil fortsat findes i de førnævnte oaser; men nu er der et tilbud for de mange mennesker, der ellers har meget svært ved at finde deres yndlingsmusik. Jeg er også glad for, at vi på DR Dansktop har mulighed for at spille en del af den musik, der enten har inspireret de danske sange, eller som direkte er oversat til dansk. Så på trods af kanalens navn vil vi også præsentere f.eks. tyske og svenske schlagere.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -