Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Franskmand skal stå for DRs nye koncertsal
Onsdag 20. marts 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Konkurrencen om en ny 21.000 m² stor koncertsal i DR BYEN i Ørestad er nu afgjort. Vinder af konkurrencen blev Atelier Jean Nouvel, Paris.
Konkurrenceopgaven lød på at skabe et projektforslag for udformningen af et 21.000 m² stort samlet koncertsalsbyggeri, der skal kunne rumme samtlige faciliteter til DRs musikproduktion. Selve koncertsalen skal have plads til 1.600 gæster samt 200 korpladser. Dertil kommer 3 mindre sale til produktion, prøver og koncerter med DRs 5 ensembler. Byggeriet skal tilgodese DRs ensembler og øvrige musikproduktion med optimale forhold for udøvelse. Koncertsalen skal kunne tiltrække verdenseliten blandt eksterne ensembler, dirigenter og solister og tillige give plads til andre opførelsesaktiviteter eller musikgenrer, der naturligt hører hjemme i en sådan koncertsal..

DR har ønsket et arkitektonisk ekspressivt byggeri, i dialog med DR BYENS øvrige lige linier. Således skal koncertsalen fremstå som en markant del af det samlede DR byggeri, som tæller i alt ca. 110.000 m² og det øvrige
Ørestad Nord.

”DR har lagt sig ekstra i selen for at løfte koncertsalen op på niveau med de bedste koncertsale, der i disse år bygges i udlandet. Og med valget af dette vinderprojekt lever vi fuldstændig op til denne målsætning" udtaler Christian S. Nissen.

Her er DR’s begrundelse for valget: "Forslaget udgør konkurrencens mest originale svar på opgaven. Forslaget tager udgangspunkt i den eksisterende helhedsplan for det samlede mediehus og respekterer den angivne geometri i helhedsplanen. Forslagets unikke arkitektur vil underbygge den arkitektoniske strategi for hele byggeriet ved på én gang selv at fremstå unikt og samtidig få den øvrige arkitektur til at fremstå enkel og letfattelig og på den måde få det samlede kompleks til at virke som ét mediehus netop som i den oprindelige kasbah idé. Bygningen, eller snarere "strukturen", fremstår som en kompleks sammenhæng af varierende volumener, som omsluttes af fire lysgennemtrængelige skærmflader dannende et stort rektangel, som markerer sig højdemæssigt i forhold til den omgivende bygningsmasse. Skærmens rolle er at danne et semitransparent ydre udtryk, som både giver en geometrisk storladen klar form, men samtidig svagt antyder den bagvedliggende mere opløste komposition. Koncertsalens indre disponering tager udgangspunkt i Berliner Philharmonien, men bearbejder rummet til en overbevisende helhed såvel akustisk som stofligt, rumligt og lysmæssigt. Projektet indeholder sammenfattende så mange ekstraordinære funktionelle og æstetiske kvaliteter, at det fremstår som konkurrencens mest overbevisende svar på opgaven".

Læs mere her – og se bl.a. en flash-præsentation af den nye koncertsal kan ses her: http://www.dr.dk/drbyen/


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -