Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lukning af P2 er visionsløst og nærmest katastrofal
Fredag 7. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Visionsløst og nærmest katastrofalt". Sådan kalder journalistformand Mogens Blicher Bjerregård det angreb på DR, som nogle af Folketingets partier lægger op til i forhandlingerne om et kommende medieforlig. Bjerregård så hellere, at der kom en omlægning af FM-båndet, og at der for alvor blev satset på at udvikle de digitale medier.
"Gennem de sidste 16 år har DR været gennem den ene sparerunde efter den anden, og bedst som alle gik og troede, at nu var der ved at være ro, og medarbejderne begyndte at se på udviklingsmulighederne igen, så barsler flere Folketingspolitikere med forslag om nye besparelser og dermed fornyet uro blandt medarbejderne. Hvis politikerne tror, det giver bedre programmer og højere kvalitet, tager de fejl. Forslagene om at barbere 175 millioner kroner af DR's budget og yderligere sende 100 millioner kroner ud i produktionsmiljøet vil give så dybe sår i public service stationen, at det for alvor bliver svært at genskabe et DR med resurser nok til at kunne leve op til de forpligtelser, der hviler på en sådan institution." Sådan skriver Mogens Blicher Bjerregård, formand for Dansk Journalistforbund, i dag på forbundets hjemmeside Journalisten.dk

Han mener, at tanken om en ny kvalitetskanal til radio bestemt er spændende, men spørger: "Hvorfor så ikke foretage den omlægning af FM-båndet, som kan give 2-3 ekstra landsdækkende kanaler og dermed en radiostation med mere end én kanal og deraf den mangfoldighed, der kan give sådan en station noget mere pondus og en reel chance for at overleve."

Bjerregård vil også gerne have udviklet de digitale medier, som hviler på publicisme og dermed give en kvalitativ konkurrence til de globale medier.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -