Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR bøjer sig for statslig indgriben i programfladen: Morgenandagten og Højmessen flyttes
Fredag 5. oktober 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For første gang i DRs historie har staten - detaljeret - grebet ind i DRs hidtidige frihed til selv at redigere radio- og tv-kanalerne. Indgrebet kommer som en direkte konsekvens af politikernes detaljerede krav om indholdet på den nye radiokanal, P2 Musik & Kultur. Men iflg. DR har formand for nævnet, Mogens Koktvedgaard, nu accepteret at Morgenandagten kan fortsætte på P2 – blot ikke indenfor tidsrummet 06.00-09.00, mens Højmessen skal væk fra P2.
Vi gengiver her den fulde ordlyd af et brev som DRs generaldirektør Christian S. Nissen i dag har sendt til Radio- og tv Nævnet:

"Radio- og TV-nævnet har med breve af 29. august og 27. september pålagt DR "... at flytte såvel morgenandagten som højmessen væk fra P2". Som anført i DRs første svar af 4. september, er DR ikke enig i, at der på den aktuelle sendeflade på 'P2 Musik og Kultur' er sket en omfordeling af programmer på en måde, der er i strid med DRs ansøgning og det grundlag, som nævnets tildeling af kanalen skete på.

Af nævnets brev af 27. september fremgår det imidlertid, at nævnet er af en anden opfattelse. Og ved det afholdte møde mellem nævnets formand og DR den 4. oktober fremgik det ligeledes, at nævnet lægger en anden og strammere tolkning til grund, end det hidtil har været forudsat af DR. Under drøftelsen på det omtalte møde forstod DR imidlertid også, at en flytning af morgenandagten på 'P2 Kultur og Musik' fra det nuværende sendetidspunkt i tidsrummet mellem kl. 6 og 9 til et tidspunkt umiddelbart efter kl. 9 på samme kanal ikke vil blive anset for at være i strid med sendetilladelsen.

For højmessens vedkommende fastholder nævnet, at dette program ikke kan sendes på den ny kanal.

DR tager med beklagelse denne afgørelse til efterretning. Efter en orientering af de repræsentanter for kirkelivet, der i foråret og sommeren 2001 var inddraget i en frugtbar dialog med DR om den nye radiokanal, vil DR snarest muligt søge sendefladen omlagt i overensstemmelse med nævnets afgørelse.

Det er imidlertid på sin plads at påpege, at der med nævnets afgørelse i denne sag er tale om et meget principielt skridt. Det er første gang i DRs historie, at et statsligt organ med en formel afgørelse så detaljeret griber direkte ind i institutionens hidtidige frihed til selv at redigere radio- og TV-kanalerne. DR erkender, at der således som radio- og fjernsynsloven nu er formuleret og med de retningslinier for tildelingen af den nye radiokanal, som blev lagt fast i licensforliget i foråret 2000, er opstillet vilkår for nævnets virke, som kan tolkes i retning af en sådan praksis. Men DR vil ikke undlade at gøre opmærksom på, at der med den meget detaljerede regulering, rådets påbud er udtryk for, er taget skridt, der indebærer et brud med grundlæggende principper såvel for de europæiske public service radio- og fjernsynsvirksomheders programpolitiske uafhængighed af statsmagten som for disse princippers hidtidige praktiske udmøntning her i landet."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -