Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR skal ikke være større - men mere fokuseret
Fredag 16. april 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DRs programstrategiske fokus for 2011 er klar. En af hovedpunkterne i planerne for det kommende år er et styrket fokus på "kvalitet frem for kvantitet". DRs ambition er iflg. generaldirektør Kenneth Plummer ikke at skabe mere, men at skabe bedre indhold på radio, tv og net for de danske licenskroner.
"Intentionen er ikke at skabe mere, men derimod bedre og mere fokuseret indhold til danskerne. Netop dette må siges at være den gennemgående røde tråd i vores planer for det kommende år. DR skal levere førsteklasses public service - tv radio og net som oplyser og samler, men også som udfordrer os," siger Kenneth Plummer iflg. en pressemeddelelse fra DR.

DR understreger, at de mange nye satsninger og initiativer hænger tæt sammen med udfaldet af det kommende medieforlig.

Et udpluk af de mest centrale fikspunkter i DRs programstrategi for det kommende år bliver:
* Prioritere globalt og regionalt indhold
* Markant styrkelse af DRs nyhedsdækning
* Færre men bedre digitale radiokanaler
* Fokusering af dr.dk

Globalt og regionalt indhold
DR vil i det kommende år tage en række initiativer for at styrke regionerne. Helt konkret skal der bl.a. være flere sendevogne og en bedre adgang til at lave tv i de enkelte distrikter. Det skal være sådan, at man kan komme til orde ude i lokalsamfundet - selv om man ikke bor i nærheden af Århus eller København.

Styrkelse af DRs nyhedsdækning
Også den globale dækning står overfor et løft - særligt i nyhedsdækningen, hvor der er planer om at øge bemandingen, skriver DR videre. Det skal blandt andet ske ved at tilknytte stringere - dvs. fleksible korrespondenter, som træder til, og dækker begivenheder rund om i verden, hvor DR ellers ikke er repræsenteret. Også TV Avisen står på listen over de områder, som skal styrkes i 2011. TV Avisen kl. 18.30 bliver for eksempel længere for at skabe plads til både det regionale og det globale stofområde.


Færre, men bedre digitale radiokanaler
På radiosiden planlægger DR at fokusere sin indsats på færre, men bedre kanaler fortæller DRs mediedirektør:

"Vi vil komme til at se flere 'rigtige' indholdsfokuserede kanaler på DAB og færre rene musikkanaler. Det er en bevægelse mod DAB-radio, hvor indholdet i højere grad bliver formidlet af DRs dygtige værter," siger mediedirektør Mikael Kamber.

Planen er, at der skal skabes solide målgruppeorienterede public service-kanaler på DAB, som retter sig mod hhv. børn, unge og ældre. DR planlægger desuden at lancere en rytmisk musikkanal, en kanal med populærkultur og -musik samt en talekanal spækket med kulturindhold.

Ambitionen med DRs radiostrategi er at hjælpe DAB-radioen på vej som det nye digitale format, men også at give god plads til nye kommercielle kanaler på DAB, så der kan opstå en bedre balance mellem public service- og de kommercielle kanaler.


Et fokuseret dr.dk
DRs hjememside dr.dk skal i 2011 udvikles bl.a. med mere og bedre On Demand og mobilt indhold, mens dr.dk vil trække sig fra andre områder - for eksempel kommer man i fremtiden til at se færre spil.

Selvom der vil blive mindre spil-indhold, vil dr.dk fortsat søge at spille en central rolle i forhold til den yngre generation, som i stigende grad benytter sig af nye medier som internet og mobiltelefon. Et velfungerende dr.dk er nemlig en vigtig forudsætning for at kommunikere nyheder og oplysning til en hel generation af mediebrugere, som ellers ikke er storbrugere af public service-indhold. Slutter DRs pressemeddelelse.



Foto: DRs nyhedsdækning er en af de ting, som bliver styrket i 2011. (Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen)




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -