Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Viborg direktør Claus Broe fratrådt
Onsdag 17. maj 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Direktør for Radio Viborg siden 1. februar 2004, Claus Broe (52), er fratrådt med øjeblikkelig virkning, erfarer radionyt.com. "Der er ikke tale om en fyring", understreger bestyrelsesformand Susanne Fisker og fortsætter: "Der er indgået en aftale om, at vi har opsagt samarbejdet". Siden Claus Broe's tiltræden har Radio Viborg haft store millionunderskud, lyttertallet er raslet ned, den lokale sendetid er stærkt reduceret, personalestaben er skåret ned, og radioen har måttet forlade lokalerne gennem 21 år.
"Jeg garanterer for, at Radio Viborg for første gang i dette årtusinde vil give overskud i år", udtalte Claus Broe til Viborg Stifts Folkeblad den 13. juli 2005. Men sådan gik det ikke just. Radio Viborg A/S' underskud blev i 2005 på 1.7 mio. kr. Året forinden - det første år med Claus Broe som direktør - var underskuddet på 3 mio. kr. - det største nogensinde i radioens historie.

"Ja, det tog lidt længere tid at få vendt billedet, end jeg havde regnet med", siger Claus Broe til radionyt.com. "Radio Viborg var en stor kolos at dreje rundt - men jeg tror, at budgettet holder i 2006". Claus Broe tilføjer, at han har drevet virksomheden på de præmisser, der nu engang var - i en branche der går op og ned - og som bestyrelsens forlængede arm.

Men det er mest gået ned for Radio Viborg.

Det daglige lyttertal er under Claus Broes ledelse - iflg. Gallup - faldet fra 91.000 i 1. kvartal 2004 til nu 57.000 i 1. kvartal 2006. Og det er ikke kun udenfor radioens primærområde, at lytterne er forsvundet. I radioens primærområde er den daglige dækning faldet fra 46.5 til 35.6 pct.

I 2003 havde Radio Viborg 18 lønnede medarbejdere og 5 frivillige. Med Claus Broe's egen afgang er der nu kun 7 ansatte og ingen frivillige tilbage. Blandt de fyrede var hele radioens egen nyhedsredaktion; radioens selvstændige nyhedsformidling blev erstattet af to minutters timenyheder fra det lokale dagblad, Viborg Stifts Folkeblad.

Radioen har måttet forlade lokalerne gennem 21 år på Vesterbrogade 9 og har i stedet fået plads i Viborg Stifts Folkeblads lokaler.

I 2003 sendte Radio Viborg 8 timer dagligt lokalt på hverdage og lokalt næsten hele weekenden. Viborg Guld FM sendte 3-4 timer dagligt lokalt på hverdage og også lidt lokalt i weekenden. Altså i alt 60-70 timer ugentligt. Nu sendes der kun lokal morgenradio (fælles med Holstebro) på Radio Viborg Hit FM - altså 20 timer ugentligt. Resten af sendetiden produceres i Aalborg - på nær morgenradioen på Viborg Guld FM, der kommer fra Holstebro.

Mens Claus Broe nu vil se sig om efter nye udfordringer - så vil Radio Viborg se sig om efter en ny direktør. Bestyrelsesformand Susanne Fisker oplyser, at man vil slå den ledige stilling op i løbet af få dage.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -