Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Heart-operationen startet
Tirsdag 6. januar 2009
Af Poul Foged
 
Global Radio startede mandag morgen første fase af sin 'Heart'-operation. Ni radiostationer i det østlige Storbritannien mistede deres navn og profil, der blev erstattet af 'Heart'. I løbet af året skal yderligere 20 radiostationer skifte navn til Heart.
I går var det så slut for SGR (Colchester), SGR FM (Ipswich), Horizon Radio (Milton Keynes), Chiltern Radio (Bedford), Chiltern Radio (Dunstable), Hereward Radio (Petersborough), Radio Broadland (Norwich), Q103 (Cambridge) og Northants 96 (Northampton).

Den store ændring i det britiske radiolandskab er resultatet af en stor handel i radiobranchen sidste år, hvor Global Radio for den nette sum af 375 mio pund købte GCap (Capital Radio m.fl.). Global ejede i forvejen Heart – og det var forventet at man ville udbrede Heart-netværket til hele Storbritannien. Noget der altså blev påbegyndt her ved starten af det nye år, da de 9 lokale stationer reelt ophørte med at eksistere, og blev erstattet af 14 timers netværkede programmer.

Lokale programmer, dog fortsat under Heart-netværket, sendes om morgenen 6.00-10.00 og varierende om eftermiddagen mellem 13.00 og 19.00. Et lignende set up kendes fra Gold-netværket, hvor man sammensmeltede Capital Gold og den populære Classic Gold.

Lokale nyhedsudsendelser vil i fremtiden udelukkende blive sendt mellem 6.00 og 9.00 – og om eftermiddagen mellem 16.00 og 18.00. I weekenderne vil der udelukkende blivet netværket med Heart London. Ændringerne har også betydet en nedskæring i personalet, idet en del af de lokale studieværter er blevet afskediget.

Flere af de 9 radiostationer har i øvrigt været selvstændige og lokale i næsten 20 år.

De næste stationer der bliver til en Heart-station ventes at blive Essex FM (Chelmsford), Ocean FM (Fareham), Invicta FM (Whitstable), Southern FM (Brighton), 2-Ten FM (Reading) og 2CD (Bournemouth).


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -