Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Holger har erklæret sig selv død
Fredag 5. august 2005
Af Thomas Nielsen
 
Ejeren af Radio Holger, Kaj Vilhelmsen, har afskrevet stationens mulighed for at bevare sendetilladelsen, efter hans racistiske udfald i æteren.
Folkene bag den nationalistiske Radio Holger har opgivet at beholde deres sendetilladelse, skriver JP København. På stationens hjemmeside lyder det:

"Radio Holger lukkes nu uden en egentlig sagsbehandling, skønt dette er klart ulovligt".

Stationen har været genstand for en del opmærksomhed, siden ejeren og værten Kaj Vilhelmsen den 21. juli i æteren foreslog enten at fordrive alle muslimer fra Europa eller om nødvendigt at slå dem ihjel som svar på terrorbomberne i London.

Lokalradionævnet besluttede at tage sagen op på nævnets næste møde, som finder sted inden for et par måneder, men på grund af sagens karakter har det centrale radio- og tv-nævn besluttet at fremskynde sagen til den 16. august.

Her vil det blive afgjort, om Kaj Vilhelmsens udtalelser er i strid med loven og den lokale radio- og fjernsynsvirksomheds bekendtgørelse, der siger, at man ikke må "tilskynde til had på grund af race, køn, religion, nationalitet eller seksuel observans".

Ifølge centralnævnets formand, Christian Scherfig, er sagen taget fra det lokale nævn, fordi Kaj Vilhelmsen sandsynligvis alligevel ville kære afgørelsen til det centrale nævn. Det er denne procedure, som Kaj Vilhelmsen mener er ulovlig og et udtryk for, at lukningen bliver gennemført uden egentlig sagsbehandling.

"Hvilken saglig behandling er der egentlig tale om, når man ophæver muligheden for en senere anke ved at udelukke en behandling i første instans?" spørger Kaj Vilhelmsen, der kalder behandlingen for en forbrydelse mod ytringsfriheden.

Selv om Radio Holger på stationens hjemmeside har udsendt erklæringen om sin egen død, fortsætter Kaj Vilhelmsen med at sende sine budskaber ud i æteren, indtil radio- og tv-nævnet slukker for senderen.

"Men hvilken reel chance har vi for at bevare sendetilladelsen, når afgørelsen ligger hos folk, der allerede nu synes interesseret i at lukke os? Vores samfundssystem er grundlæggende korrupt, for hvis der er politisk opbakning til noget, betyder regler og procedurer intet. Vi nærer ingen illusioner om hæderligheden i radio- og tv-nævnet", lyder det fra Kaj Vilhelmsen, der bedyrer, at en lukning vil afstedkomme sagsanlæg fra stationen mod de ansvarlige.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -