Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lidt mere radio i DR bliver nu produceret vest for Valby Bakke
Torsdag 19. juli 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Mens en meget stor del af den samlede sendetid på Sveriges Radios fire landsdækkende kanaler produceres udenfor Stockholm, så har det altid været en forsvindende lille del af programmerne på DR's landsdækkende kanaler, der blev produceret udenfor København. De sidste fire år er der dog sket en markant fremgang. Der er tale om næsten en fordobling, og DR er nu oppe på at 18 pct. af de landsdækkende sendetimer produceres i distrikterne udenfor København. Dermed er det altså 'kun' 82 pct. der produceres i København. Det kan sammenholdes med at bare 23 pct. af den danske befolkning bor i København.
DR er lidt mere blevet 'hele Danmarks Radio', oplyser DR.

Hvor DR's regionale stationer i 2003 fik 3.443 landsdækkende sendetimer på P1, P2, P3 og P4, var tallet sidste år tæt på at være fordoblet; nemlig 6.056 sendetimer, der kunne høres af lytterne i hele landet.

DR har i flere år haft en målsætning om, at DR-distrikternes bidrag til DR's landsdækkende kanaler skal være mindst 15 procent, men med den seneste udvikling er distrikternes bidrag nu oppe på 18 procent.

"Selv med de seneste besparelser, der også er gået ud over DR's distrikter, vil DR være i stand til at dække og afspejle hele landet - ikke kun i de regionale P4-programmer, men også på de tre landsdækkende kanaler", understreger DRs radiodirektør Leif Lønsmann.

"Danskerne orienterer sig i stigende grad mod både den fjerne og nære omverden. Fænomenet kaldes 'glokalisering' og dækker den samtidige interesse for det lokale og det globale. Denne dobbeltinteresse skal DR's radiokanaler afspejle. Derfor skal vi både styrke det globale udsyn og det lokale nærvær i programmerne," siger Leif Lønsmann og tilføjer:

"DR skal både spejle de lokale forskelle og binde landet sammen på tværs af dem. Derfor har vi siden 2001 øget mængden af programmer og indslag fra vore distrikter. I dag har vi 11 lokalredaktioner, som tilsammen sender mere end nogen sinde før."

DR har lokale redaktioner i Rønne, Næstved, København, Odense, Aabenraa, Esbjerg, Århus, Vejle, Aalborg, Holstebro og Holbæk. I DRs public service-kontrakt, som tidligere i år er godkendt af Kulturministeriet, bliver det understreget, at DR skal afspejle hele landets kulturelle mangfoldighed.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -