Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radioauktion - begejstringens dag
Onsdag 18. juni 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Forud for dagens radioauktion udtalte kulturminister Brian Mikkelsen (K), at det var en begejstringens dag. Johan Boserup fra OMD kaldte det 'en revolution' og forudså at med de to nye FM-kanaler vil radioreklameomsætningen stige fra godt 230 mio. kr. årligt til op imod 500 mio. kr. årligt i løbet af et par år. Boserup sammenlignede dagen i dag med TV 2's start i 1988, og sagde at de to nye FM kanaler vil få samme betydning for radiomediet som TV 2 fik for tv-mediet i '88. Formand for KOMM, Bent Helvang, siger at dagen i dag er en glædens dag for de kommercielle radiostationer og for alle andre der er tilhængere af et frit og alsidigt radiomarked. Kun medieforsker Frands Mortensen var sur over resultatet.
”Det er meget glædeligt, at regeringen med kulturminister Brian Mikkelsen fra de konservative i spidsen og sammen med Venstre og Dansk Folkeparti har gjort op med generationers ensidige politik på radioområdet,” siger Bent Helvang i en kommentar til auktionen over den 5. og 6. radiokanal idag.

”Vi har haft alt for mange år hvor kulturministere har holdt hånden over de statslige kanaler. Derfor var det befriende, at kulturministeren – i øvrigt som den første i verden – valgte at foretage udbuddet i fuld åbenhed.”

Bent Helvang hæfter sig videre ved, at KOMMs og Brian Mikkelsens udmeldinger om at en replanlægning af FM-båndet og dermed højere sendestyrke for de lokale stationer bliver nødvendig - er langt mere aktuel end nogensinde, hvis de øvrige kommercielle radioer skal klare sig i det reklamepres som de to udenlandske aktører nu vil lægge på reklamemarkedet.

Anderledes toner lyder det i Berlingske Tidende, der har valgt at indhente en udtalelse fra medieforsker Frands Mortensen. "Det er alt for dyrt. Det er helt hul i hovedet. Og de kommer til at bøde for det. Derfor var det fornuftigt, at TV 2 stod af", siger Frands Mortensen fra Århus Universitet. Han mener at Sky Radio har lavet den "klart dårligste forretning" af de to. Han vurderer samtidig at der nu bliver rift om de eksisterende lokalradioer blandt de øvrige aktører, der ønsker at lave radio i Danmark.

Andre iagttagere hæfter sig ved, at der med Sky Radios køb af FM5 næppe kan ventes den store fornyelse. Denne aktørs produkt er velkendt og vil sikkert ikke kunne give DR den store konkurrence - modsat TV 2, som mange anså som værende bedre i stand til at matche DR. Radiodirektør Leif Lønsmann sagde efter at udfaldet af radioauktionen var kendt, direkte - at det ville have været mere spændende med TV 2 som vindere af den 5. kanal.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -