Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Hollandske Radio Nationaal sender igen
Mandag 2. april 2001
Af Poul Foged
 
Efter en konkurs er Radio Nationaal tilbage i æteren igen, og fra og med 9. april med studieværter og sædvanlige programmer med hollandsk-sproget pop-musik. Et fænomen der har trange kår i hollandsk radio på trods af en vis interesse i specielt Flandern-området.
Flere har prøvet at sende ”polderpop”, som det benævnes i Nederlandene; Holland FM blev i starten af 90'erne overtaget af Veronica. I starten af dette årtusinde blev forsøget gjort med Radio Nationaal, der fra starten var delvist ejet af udgiverselskabet Strengholt (i 70'erne bag Radio Nordsee International og senere Radio Nordzee Nationaal, der efter overtagelsen af SBS blev til Nordzee FM).
En storstilet lancering blev foretaget den 5. maj 2000. Udover at sende på kabel var Radio Nationaal blevet tildelt frekvenserne 1035 kHz og 1332 kHz på mellembølge (med forholdsvis svag sendestyrke). Stationen var særdeles populær blandt lytterne og havde en række kendte hollandske studieværter allerede fra starten. Interessen fra annoncørerne var derimod ikke stor og allerede i efteråret fik radiostationen økonomiske problemer. På trods af flere redningsforsøg lykkedes det ikke at skaffe de ca. 3 millioner gylden, der skulle til, og den 2. marts blev stationen erklæret konkurs.
Programchef Karel Van Cooten var imidlertid fortsat på kig efter mulige investorer - og den 20. marts blev det meddelt, at Radio Nationaal ville vende tilbage med en ny ejer, internetvirksomheden uitgaansagenda.nl. Den 20. marts var man tilbage på kabel og på internettet www.radionationaal.nl. Det er fortsat uklart om man vil vende tilbage på mellembølgefrekvenserne.
Den 9. april starter man med studieværtsbaserede programmer – efter nogle uger med nonstop programmer. Blandt de kendte værter er Bart van Leeuwen, der skal være morgenvært.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -