Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KOMM raser over KODA
Onsdag 5. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KODA forsøger nu at indgå individuelle aftaler med medlemmer af de kommercielle lokalradioers brancheorganisation, KOMM, uden om organisationen. KOMM kalder KODAs opførsel for skandaløs.

Hos KOMM er formand Bent Helvang oprørt over KODAs hidtidige behandling af sagen: "I årevis har KODA opkrævet lokalradioerne langt højere beløb, end der var dækning for i forhold til de øvrige nordiske lande. Det er påvist i en revisionsundersøgelse fra KPMG. Derfor skal KODA’s afgifter også ned. Nu har de i årevis forhalet situationen, og nu skal vi altså have en løsning" siger Bent Helvang.

For at have nogle tal at sammenligne med, har KOMM fået regnet ud, at når danske lokalradioer i 1998 betalte 11.5 mio. kr. for en vare, så kunne man i Norge købe den samme vare for 5.9 mio. kr., og i Sverige betalte man endnu mindre, nemlig kun 3.2 mio. kr.

På trods af adskillige vink med en vognstang fra Kulturministeriet har KODA ikke ønsket at reducere opkrævningerne til det skandinaviske niveau. Hårdt presset har KODA meddelt, at de dog kan acceptere ministeriets forslag om at reducerer betalingen med beskedne 15 %. Iflg. KOMM er det denne lovede nedsættelse KODA nu forsøger at slippe ud af igen. Det sker ved at give græsrodsradioerne tilbydes en større nedsættelse end de kommercielle, med det resultat at KODA søger at fastholde det høje afgiftsniveau overfor de kommercielle radioer.

Med til historien hører at KODA opkrævning af musikvederlag overfor ikke-kommercielle, idébetonede radiostationer i Danmark er om muligt endnu mere grotesk høj - i forhold til udlandet - end det er tilfældet for de kommercielle stationer.

KODA har, så vidt radionyt.com erfarer, søgt at splitte de kommercielle radiostationer ved at tage kontakt til forskellige kommercielle radioer for at søge at presse disse til at indgå individuelle aftaler med KODA - udenom KOMM.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -