Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


P4 sætter fokus på affald i naturen
Fredag 27. marts 2009
Af Karsten Jensen
 
En øldåse her - og en gammel slikpose og et brugt papirlommetørklæde dér. Den spirende skovbund eller strandturen er ikke helt det samme, når oplevelsen bliver flankeret af gammelt skrald, der bare er blevet henkastet i naturen.
Men nu er DRs P4 blevet ramt af lyst til forårsrengøring, og i et særligt tema i hele april sætter kanalen fokus på affaldsproblemerne i naturen og på den helt særlige ”dyreart”, skovsvinet.

Derudover lancerer P4 også sit naturtema med sangen ’Hvis du gi’r lidt af dig’, der bliver sunget af Nina Forsberg fra One Two og Noam Halby fra Johnny Deluxe. Og som en særlig lytterservice forærer P4 sangen væk som gratis download på dr.dk/p4, hvor musikvideoen til nummeret også kan ses fra den 1. april.

Sangen handler om, hvor vidunderligt, det er at gå en naturtur med sin elskede, men hvor ærgerligt, det er, at skoven er fuld af skidt.

”Vi vil sende masser af radio fra hele landet, hvor vi gennem reportager, interviews og konkurrencer tager fat på affaldsproblemet. Og søndag den 19. april, hvor Danmarks Naturfredningsforening har sin årlige landsdækkende affaldsindsamling, kulminerer temaet. Da sender P4 fire timers specialudsendelse, hvor reportere over hele landet fortæller, hvor ren naturen er blevet i deres område,” forklarer Anders Bisgaard fra DR Sjælland, der koordinerer P4’s affaldstema.

Velvidende at der ikke er noget værre, end når store institutioner maner til god opførsel med en løftet pegefinger, er den nye sang helt fri for påtvunget dårlig samvittighed, lover Anders Bisgaard.

”Det er først og fremmest en kærlighedssang. Hvis man hører den og bagefter tænker, at en kærestetur i skoven bliver dejligere, hvis man ikke skal ligge og kramme mellem gamle plastikposer, er det fint. Men man må også gerne nøjes med at synes, at det er en fed sang. For det er det,” siger Anders Bisgaard.

Teksten og musikken til det naturskønne hit er skrevet af de to DR-medarbejdere Henrik Milling og Asger Kjær, mens Boe Larsen har produceret. Sangen vil også blive spillet i radioen i den kommende tid, og musikvideoen bliver løbende vist på DR1 i april.

Ved affaldsindsamlingen sidste forår samlede 44.500 danskere skidt ind, og de fangede blandt andet 155.000 dåser og 190 tons affald.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -