Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR skal kun ha' tre radiokanaler - og P1 skal ha' en konkurrent
Tirsdag 4. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
DR mister en radiokanal, og P1 får en privatdrevet konkurrent med et årligt statstilskud på 125 millioner kroner, hvilket er mere end det i dag koster at drive P1 og P2 tilsammen. Det er hovedpunkterne på radioområdet i regeringens forhandlingsudspil til en kommende fire-årig medieaftale. Forhandlingerne fortsætter på torsdag.
Enhedslistens medieordfører Per Clausen oplyser til DR Kultur, at regeringen foreslår, af FM4 skal tages fra DR, når koncessionsperioden udløber ved årsskiftet, og at der i stedet skal etableres en ny radiokanal uden reklamer; en kanal som ikke skal drives af DR, men som skal have public service forpligtelser. Kanalen skal sendes i udbud ved en skønhedskonkurrence - og skal støttes med 125 millioner kroner om året.

Til sammenligning koster det ca. 50 mio. kr. årligt at drive P1, og 40 mio. kr. årligt at drive P2.

Per Clausen oplyser videre, at der ikke bliver tale om, at P3 tages fra DR, som Venstre ellers havde foreslået. I stedet er det altså den 4. landsdækkende kanal (FM4), hvor P2 udsendes på, som det går ud over.

P2 er i dag en kulturkanal, der er forpligtet til at sende 62 procent klassisk musik og fem procent jazz. Men selv om kanalen bliver taget fra DR, lægger regeringens forhandlingsudspil ifølge Per Clausen ikke op til, at DR skal sende mindre klassisk musik.

Dermed ser det ud til, at meget af den klassiske musik skal flyttes over på de eksisterende radiokanaler, skriver DR Kultur videre på sin hjemmeside. DR Kultur vurderer, at der er opbakning til regeringens forslag.

"DR skal kun have tre radiokanaler. Når der er seks landsdækkende kanaler, må det være rimeligt, at halvdelen er offentlige og halvdelen private," siger Simon Emil Ammitzbøll fra Liberal Alliance. (Det er forkert, at Danmark skulle have 6 landsdækkende kanaler; Danmark har kun 4 landsdækkende FM-kanaler. /red.s anm.)

Kommer aftalen i hus, får den konservative kulturminister Per Stig Møller opfyldt sin gamle drøm. Da han tiltrådte som ny kulturminister, sagde han til DR Kultur, at han allerede som DR-chef - tilbage i begyndelsen af 80’erne - havde et klart ønske for DR: P1 havde brug for en konkurrent.

Folketingets medieordførere fortsætter forhandlingerne torsdag klokken 14.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -