Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Krav om mere selvstændig nyhedsredaktion på Radio 2
Torsdag 10. juli 2008
Af Eric Larsen
 
Nyhedsdækningen har den seneste tid sejlet på TV 2 Radio. Men det får tilsyneladende ingen konsekvenser for hverken station eller sendetilladelse. Til gengæld stiller Radio- og tv-nævnet krav til nyhedsdækningen på den kommende Radio 2.
Sendetilladelsen er ellers klar nok: Radioen skal have en selvstændig nyhedsredaktion, der selv redigerer sine nyheder. Der skal dagligt sendes mindst én times nyhedsmagasin, og derudover skal der udsendes mindst 1.000 timers selvstændige nyhedsprogrammer pr. år. Men ifølge epn.dk, har den seneste halve års udsendelser budt på perioder med timenyheder udgjort af lydspor fra TV 2 News, og perioder helt uden nyhedsmagasin.

Radio- og tv-nævnets formand, Christian Scherfig, afviser dog over for epn.dk, at det kan blive nødvendigt med en skrap sanktion. Med henvisning til at nævnet også udviste stor tolerance over for Sky Radio, er der præcedens for at det sandsynligvis ender med en påtale når nævnet skal diskutere sagen på et kommende møde.

Til gengæld har nævnet været utilfreds med udkastet til kontrakten mellem TV 2 og SBS om den nye Radio 2. Nævnet udstedte godt nok en godkendelse af samarbejdet på sit seneste møde den 30. juni, men skriver i sit brev til TV 2/SBS, at man ikke vil tillade andre vilkår og betingelser for den nye station end dem, der fremgår af den oprindelige sendetilladelse.

Ifølge Ritzau havde TV 2/SBS oplyst i deres ansøgning, at nyhedsproduktionen ville blive leveret af TV 2 og TV 2 News, og at der ikke ville blive udført research af nyheder alene til den nye radiokanal. Efterfølgende har Radio 2 så måttet gå med til, at nyhedsredaktionen på radioen vil få større selvstændighed.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -