Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Koncerthuset åbner også på DR’s medier
Torsdag 15. januar 2009
Af Karsten Jensen
 
Selv om man ikke er blandt de godt og vel et par tusinde, der skal overvære åbningen af Koncerthuset i DR Byen lørdag, kan musikken nu sagtens komme til at spille for en alligevel.
DR dækker begivenheden på såvel DR1, P2, P3, P4 og dr.dk, og også både grønlandsk og færøsk tv sender i flere timer fra åbningen.

Det bliver en mangeårig DR-medarbejder, nemlig Jørgen de Mylius - der i næste uge har været ansat i DR i 46 år, som indleder dagens transmissioner. Det sker på P4 klokken 16.03. Sammen med Alex Nyborg Madsen og Charlotte Striib sender han fire timers ’Koncerthus-galla på P4’ med gæster, musik og interview. Og P4 sender da også årets første ’Musikmøde på P4’ mellem klokken 19 og 20, når Lars H.U.G. optræder sammen med DR Underholdningsorkestret fra Koncerthusets Studie 2.

Ellers er det på DR1 og P2, at der vil være allerflest sendetimer fra arkitekten Jean Nouvels helt specielle hus. På DR1 stiller aftenens vært Reimer Bo Christensen sig på den røde løber fra klokken 18, og bortset fra TV-Avisen klokken 18.30, sender DR1 så fra Koncerthuset fire timer frem.

Undervejs bliver de festlige ankomster og de kongelige fulgt nøje, og DR1 sender også fra uddrag fra koncerterne i Koncerthusets andre sale med DR’s børnekor, DR Ungdomsensemblet, DR Big Bandet med Gerard Precenser og Etta Cameron, ’P3 Session’ med Dúné og ’Musikmøde på P4’ med DR Underholdningsorkestret og Lars H.U.G. Og mellem klokken 20 og 22 transmitterer DR1 direkte fra DR Symfoniorkestrets gallakoncert i Koncertsalen.
"For os i chefredaktionen har det været vigtigt at gøre det her til stor, bred dansk begivenhed. Vi har valgt lægge hele åbningen på DR1, for at alle danskere kan få lov at være med, og vi glæder os meget til præstere huset for Danmark," siger chefredaktøren for DR1, Ulla Pors Nielsen.

Radioens P2 sender hele gallakoncerten, og kanalen varmer op fra klokken 17.30 med særligt fokus på DR Symfoniorkestret, DR-korenes koncerter og DR Ungdomsensemblet. Men også her vil der være uddrag af koncerterne med Dúné, DR Underholdningsorkestret og DR Big Bandet, og det hele bliver kædet sammen af Tina Rømer, Esben Tange, Peter Filtenborg og Iben Mogensen.

P2 sender fra åbningen frem til klokken 23 lørdag, og undervejs vil der også være masser af interviews og reportage.

På P3 er Sara Otte og Felix Smith værter mellem klokken 17 og 19, hvor de præsenterer en helt særlig ’P3 Session’ fra Koncerthusets Studie 2 med modtagerne af sidste års P3-pris: Dúné.

Endelig følger Koncerthusets hjemmeside, dr.dk/koncerthuset, åbningen både før, under og efter begivenheden. Udover at koncerten kan ses via dr.dk/tv, vil dr.dk/koncerthuset hele tiden blive opdateret med friske billeder og nyheder, og i dagene op til åbningen er der rig mulighed for på sitet at møde kunstnerne, der skal optræde i Koncerthuset den 17. januar.

I dagene efter gallakoncerten i Koncertsalen bliver tonerne med DR Symfoniorkestret, DRs kor og solister sendt på 14 landes radiostationer over hele Europa, og gallakoncerten kan for øvrigt også genses over to søndage i det nye program ’DR2 Klassisk’ søndag den 25. januar og søndag den 1. februar.




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -