Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Skarp kritik af KODA afgifter
Fredag 9. februar 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selvom en revisionsrapport udarbejdet i 1998 af KPMG har afsløret KODAs danske musikafgifter som eksorbitant høje, så fortsætter KODA med at ville kræve beløb, der er langt højere end i de øvrige nordiske lande, oplyser de kommercielle lokalradioers brancheorganisation KOMM, der ihærdigt forsøger at få de danske musikafgifter ned på niveau med de skandinaviske lande.
Selvom der er blevet forhandlet og forhandlet er det ikke lykkedes for KOMM at få KODA-afgifterne ned. Det er på trods af, at Kulturministeriet klart har meldt ud, at der skal ske en opbremsning.
Formand for KOMM, Bent Helvang er oprørt over KODAs hidtidige behandling af sagen: "I årevis har KODA opkrævet lokalradioerne langt højere beløb, end der var dækning for i forhold til de øvrige nordiske lande. KODA har ikke betalt en eneste krone tilbage til stationerne og de kan højst gå med til ikke at hæve beløbene yderligere. Det er simpelthen grådighed af værste skuffe".
Danske lokalradioer har i 1998 betalt 11.500.000 kroner for den samme vare som man i Norge kan købe for 5.900.000 kr og som man i Sverige betaler endnu mindre for, nemlig kun 3.200.000 kroner.
Hårdt presset har KODA meddelt, at de dog kan acceptere at reducere betalingen med 15 %.
"Det er helt og aldeles utilstrækkeligt. Med så lille en reduktion fortsætter KODA med at udnytte deres monopol stilling uden at skele til at den dokumentation der foreligger. Situationen er således den samme situation som før - nemlig den, at KODA fortsætter med at opkræve nogle enorme beløb hos de
danske lokalradio-stationer. De danske lokalradio-stationer er trætte af at være malkekvæg for KODA," siger Bent Helvang idet KODA for at føje spot til skade har opkrævet ikke mindre end 17.500.000 kr. hos lokalradioerne i 1999 med den begrundelse at aktivitets niveauet har været højere end året før.
Ifølge Nyhedsbrevet Radiofaxen, der udgives af KOMM, har TV2 og Brancheorganisation Forbruger Elektronik, BFE, også store problemer med at nå til enighed med KODA.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -