Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Flere priser til DR's radiodokumentarer
Mandag 22. oktober 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For anden gang på tre uger har en af DR's radiodokumentarer modtaget en fornem international pris, nemlig den såkaldte Prix Europa. Det var radiodokumentaren 'Kærlighedspolitiet', der i weekenden i Berlin fik den store hæder som 'bedste europæiske radiodokumentar'. Samtidigt fik en anden af DR's radiodokumentarer en særlig anbefaling - en 'Special Commandation' - med på vejen af juryen. Det er dog snart slut med priserne, da DR om et par måneder nedlægger både 'Ultralyd' og 'Dokumentarzonen' som et led i DR's spareplan.
Krister Moltzens og Tim Hinmans radiodokumentar ’Kærlighedspolitiet’, der har været sendt i ’Ultralyd’ på P1, handler om kærlighed og ægteskab, men også om simultanafhøring og samlivskontrol - og alt muligt andet det første kys kan føre med sig.

Prix Europa har været holdt siden 1987, og det er blandt andre Europarådet og EBU der står bag arrangementet, der altså i år blev holdt for 21. gang. Den seneste uge har 255 tv-, radio- og internetproduktioner fra 34 lande kæmpet om de sammenlagt 13 Prix Europa-priser.

Det andet DR-program, der modtog hæder i Berlin, var montagen 'Deroute på første klasse', som blev sendt i P1’s 'Dokumentarzonen' sidste år.

Programmet, der er tilrettelagt af Kirsten Laumann, har teknik af Ulla Kristensen og er produceret af Thomas Ravn-Pedersen, er en historie om storhed og fald. Den handler om familien Beckmann, der begyndte deres liv med en sølvske i munden. Men formuen forsvandt som dug for solen, og nu lever de på lånt tid.

Priserne i Berlin kommer kun tre uger efter, at DR-radiodokumentaren 'Bomben i Bagdad' vandt en Prix Italia.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -