Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Lokalradioer imod et nyt P5
Mandag 11. november 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Efter flere magre år efter etableringen af NRK P3 og den landsdækkende kommercielle station P4 - Radio Hele Norge, er Norges lokalradioer ved at få lytterne tilbage. Målet er at få en dækning på 20 pct, hvis der ryddes op i frekvensjunglen, siger Øyvind Bischoff Mangerud fra Norsk Lokalradioforbund til Kampanje.
Friske lyttertal fra Norsk Gallup tyder på, at det er de lokale radiostationer i Norge der har størst grund til at være tilfredse med 'fangsten' på lyttermarkedet - både i oktober og indtil nu i hele 2002.

Sammenlignet med oktober sidste år har lokalradioerne forøget den daglige lytning med 3.2 procentpoint til 15.4 pct. i oktober i år. For årets ti første måneder er fremgangen på 2.1 procentpoint - til 14.2 pct. - skriver Kampanje videre.

"Lokalradioerne gik voldsomt tilbage i lyttertilslutning efter at P4 og P3 kom på banen, Så har de sagte - men sikkert - bygget sig op igen, sat fokus på at blive bedre og fundet det rigtige format", forklarer informationschef for lokalradioernes brancheforening, Øyvind Bischoff Mangerud.

Han mener lokalradiokanalene er blevet bedre til at tilpasse sig konkurrencen fra de store kanaler ved at specialisere sig og ved at rette udsendelserne mod andre målgrupper end NRK og P4.

Han peger også at at større medieaktører- så som store dagblade - er begyndt at købe sig ind i lokalradiobranchen.

Men en forudsætning for fremtidig succes er at der ryddes op i frekvensjungelen og at lokalradioen får bedre rammevilkår, mener Bischoff Mangerud.

Lokalradioenes største bekymring nu er den bebudede etableringen av P5 i 2003, skriver Kampanje videre.

"Vi er principielt imod en etablering af P5. Ikke fordi vi frygter konkurrencen, men fordi lokalradioen allerede døjer med dårlige rammevilkår og begrænsede frekvensressourser", siger Bischoff Mangerud.

Mangerud siger at det er meget uheldigt at flere lokaradiokanaler i dag må dele frekvensene, og det på trods af at Post- og Teletilsynet har slået fast at det findes ledige frekvensressourser.

Lokalradioerne finder derfor at det var bedre at give lokalradioerne bedre frekvensforhold i stedet for at bruge de ledige frekvenser til et norsk P5.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -