Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Problemer med DAB2 modtagelse i Jylland
Torsdag 2. december 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I går kl. 9 blev den nye DAB2 blok officielt taget i brug. Den nye DAB blok sendes i Jylland på kanal 13B, men mange DAB-modtagare kan slet ikke opfange denne frekvens.
DAB2-nettet består af kanal 11C øst for Lillebælt og kanal 13B i Jylland. Og 13B volder iflg. Nordini problemer for en række radiomodeller, der ikke opfylder den europæiske standard for DAB radiomodtagere.

Da DR for nogle få dagen siden gennemførte en workshop, hvor det blev testet, hvordan de enkelte radiomodtagere reagerer på ændringer i DAB-signalet i forbindelse med bl.a. start og slukning af programmer, viste det sig, at et stort antal apparater ikke kan hverken autotunes eller manuelt tunes til modtagelse af kanal 13 i VHF områdets Bånd III, og det betyder, at disse apparater ikke kan modtage signalet.

Så vidt radionyt.com erfarer er det dog muligt for visse modeller (bl.a. den populære Pure Evoke 2), at skifte fra tuning i et afgrænset frekvensområde til tuning i hele bånd III. En sådan ny, udvidet tuning varer dog ca. 30 sekunder.

Nordini udsende i går information om problemet med den manglende modtagelse af kanal 13 til importører, grossister og agenter med en opfordring til at tage kontakt til deres kunder i detailhandelen for hermed at imødekommelse eventuelle forbrugerhenvendelser.

Ifølge den europæiske komite for elektronisk standardisering (CENELEC) skal alle DAB-modtagere som minimum kunne modtage hele Bånd III frekvensen fra 174 MHz til 240 MHz og hermed også 232,496 MHz, der er middelfrekvensen for kanal 13B.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -