Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lys idé: Hug DR op
Fredag 7. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Ideen om at hugge en kanal fra Statsradiofonien er en fremragende begyndelse! DR råder for tiden over fire radiokanaler, og dét overstiger langt arbejdsevnen hos generaldirektør Kenneth Plummers 3154 ansatte, som også skal udfylde hullerne i tv mellem udenlandske serier. Selv om staben i 2009 er blevet 111 større, end den var i 2008, kan den ikke overkomme at bruge al denne plads i æteren. Resultatet er hjernetomt pladespilleri i P3 og P4, afbrudt af sniksnak om intet." Sådan skriver tidligere chefredaktør Bent Falbert i dag i Ekstra Bladet.
Bent Falbert er ikke begejstret for P3 og P4, og P2 har han heller ikke meget til overs for: "På P2 leveres undertiden glimrende klassisk musik, men folk har selv cd'er, så det er overflødigt at lade staten vælge plader."

Dermed er der kun P1 tilbage, og dette er iflg. Falbert det eneste lyspunkt på den statslige radiostation. Det er dog kun morgenradioen kl. 6-9 på P1, der beskrives som "intet mindre end alibiet for, at Statsradiofonien kan kalde sig en public service-kanal." "Størstedelen af P1-fladen dækkes af genudsendelser eller programmer, som fremmede fugle inviteres til at stå for."

"Plummers faste stab er for dvask til selv at sætte sig i et studie og tale med en gæst om noget interessant. Sværere er det ikke at lave radio . Men størstedelen af de 3155 mennesker (nu tæller jeg Plummer med) er optaget af andet end programproduktion, herunder virker det, som om 3100 af dem holder fri i weekenden, hvor den gigantiske DR-by står tom, mens genudsendelserne fylder æteren," fnyser Bent Falbert videre.

Falbert mener, at Kenneth Plummer sagtens kan klare sig, selv om DR skal afgive 125 mio. kr. årligt til en konkurrent. Det svarer kun til en nedgang i DRs indtægter på 3.5 pct.

Men lukningen af P2, som Bent Falbert kalder en "frisættelse", skal blot være første skridt til en ophugning af DR. "I et demokrati hører det ingen steder hjemme, at staten selv skal bestemme, hvad vælgerne har godt af at høre og se," slutter Bent Falberts kommentar.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -