Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Samler underskrifter for Morgenandagten
Fredag 2. juli 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
KLF, Kirke og Medier er nu gået i gang med en underskriftsindsamling for at bevare 'Morgenandagten' på en af DRs FM-kanaler. Kristne fra katolikker til pinsekirkemedlemmer støtter initiativet, der skal redde "rummet til eftertanke". Foreløbigt har 1.500 skrevet under.
"Morgenandagten er bibellæsning, salmer og fadervor. Du finder ikke noget mere klassisk og samlende i kristen forstand," siger Landsformand for KLF, Kirke og Medier Lars-Peter Melchiorsen i dag til Kristeligt Dagblad.

"Hvis Morgenandagten forsvinder, vil det betyde et meget stort tab for lytterne. De begynder dagen med Morgenandagten og har gjort det i mange år. De mister noget, der er vigtigt for dem, og rummet til eftertanke, som programmet udgør, er helt unikt på sendefladen," siger han.

En flytning af Morgenandagten fra FM til DAB betragter Lars-Peter Melchiorsen som en degradering og også som en marginalisering af, hvad KLF-formanden betragter som et vigtigt kirkeligt indslag i programfladen.

Professor ved Institut for Informations-og Medievidenskab på Aarhus Universitet, Frands Mortensen, mener, at det vil gøre DR fattigere i public service-forstand, hvis den kristne ceremoni og praksis fjernes fra radioen.

"Det værste, der kan ske, er, hvis genren fjernes fuldstændigt," siger Frands Mortensen og fortsætter: "Hvis de skærer hele genrer og områder væk, som ingen andre end DR udbyder - ligesom det også gælder Radioteatret og montagen - så er de programmer helt forsvundne."

Morgenandagten fra Københavns Domkirke blev sendt første gang den 16. marts 1931. Programmet, der sendes på DR P2 lige efter Radioavisen kl. 08, har 37.000 daglige lyttere, hvoraf 94 procent er over 60 år.


Men skal P1s morgenflade smadres?

Ikke alle er dog lige glade for udsigten til, at Morgenandagten måske flyttes fra P2 til P1 - og dermed kommer til at ligge midt i P1s morgenflade.

Det hedder i dag i en ledende artikel i dagbladet Information:

"Det er indlysende, at P1 Morgen vil få det dårligt med at afbryde det kloge morgenprogram mellem 08.05 og 08.23 for at give plads til andægtigheden, sådan som det tilsvarende er tungt for P2s morgenmusik.

Modsat har DR, som licensbetalernes radiostation, en pligt til at være alsidig. Den skal fortælle og formidle om kristendom og tro, om religioner, og give os et indblik i de troende menneskers tanker og tilværelse. Til opgaven hører ikke nødvendigvis, at der dagligt holdes mikrofon for Luther-monopolet, cirka 18 minutter inklusive kort klokkeklang.

Det ordentlige spørgsmål er, om DR svigter en større lyttergruppe ved at afvise en flytning fra P2 til P1, når folketingsflertallets påtvungne fusion gennemføres.

Det kan der næppe føres bevis for. Og traditionen alene bør ikke kunne tvinge DR til at smadre en folkeoplysende morgenflade."




Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -