Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nu vender 'De ringer - vi spiller' tilbage
Torsdag 6. januar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
På onsdag den 12. januar fylder en af DRs mest kendte radiostemmer gennem årene, Jørn Hjorting, 80 år. Og samme dag vender ét af programmerne, som han var med til at starte i 1968, tilbage i æteren. Det er samtidig startskuddet på mere værtsbåren radio på DRs DAB-kanaler.
Efter godt fire års pause står Frøken Klokken atter på spring med lige og ulige klokkeslæt, for ’De ringer vi spiller’ er tilbage påDR. Det sker på DRs DAB- og netkanal DR P5 hver onsdag kl. 11.03-12.00 med Peter Sten som vært.

Udsendelserne vil blive sendt direkte fra DR i Næstved.

"Det hele vil stort set komme til at foregå 'som i gamle dage'. Lytterne vil kunne ringe ind og tale om løst og fast, mens Frøken Klokken vil assistere. Og svarer man rigtigt, vil man kunne få opfyldt sit pladeønske," forklarer Peter Sten, der – hvis interessen for at komme igennem er stor – senere også vil indføre telefon-endetal på dem, der kan ringe ind.

Hvis man vil være med i programmet, kan man melde sig på lytterbåndoptageren på 5575 3490 allerede i ugens løb - eller melde sig på sms og e-mail onsdag morgen.

"I anledning af Jørn Hjortings runde fødselsdag kan jeg allerede nu afsløre, at han bliver en af de første, der kommer igennem," siger Peter Sten.

'De ringer - vi spiller' havde premiere på DRs P3 med Jørn Hjorting som vært i september 1968. Han var fast vært frem til 1996, hvor han forlod DR, og siden var bl.a. Keld Heick, Karsten Vogel, Jørgen de Mylius og Vagn Pilegaard vært, frem til programmet lukkede ved udgangen af 2006 efter 38 år i æteren.

’De ringer - vi spiller’ bliver en del af P5s nye, direkte formiddagsprogram mellem klokken 10.03 og 12.00 - 'Peters Verden' - som har haft premiere i denne uge. I udsendelsen er der gæster i studier, lyttermedvirken, gode historier og masser af musik.


Mere værtsbåren radio på DAB-kanalerne

'Peters Verden' – og 'De ringer - vi spiller' – er det første eksempel på, at DR i den kommende tid får flere og flere nye værtsbårne og direkte programmer på DAB.

"Vi kommer til at gå fra en række rene musikkanaler til klart formaterede kanaler med faste værter. Det er en stor omlægning, og skiftet vil ske i løbet af i år og næste år," siger kanalchefen for P2, P3, P4 og DRs digitale kanaler, Ole Mølgaard.

Et af de øvrige store projekter på DAB-fronten bliver en digital radiokanal fra DR med alternativ rytmisk musik, som har premiere til foråret. Her bliver Camilla Jane Lea, Carsten Holm, Krede, Anders Bøtter og Jan Sneum med flere værter



Foto: Peter Sten bliver vært i 2011-udgaven af 'De ringer vi spiller', der starter på Jørn Hjortings 80 års fødsersdag den 12. januar. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -