Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kommerciel radio bliver den store taber
Tirsdag 4. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ny version: Iflg. flere kilder er der udsigt til, at P2 tages fra DR i det kommende medieforlig - og at kanalen i stedet gives til en privat aktør, der skal lave et alternativ til P1. Sammen med sendetilladelsen følger 125 mio. kr. årligt. Men det forslag undrer lektor ved informations- og medievidenskab på Aarhus Universitet, Per Jauert. Han slår fast, det det ikke løser problemet med, at der i Danmark ikke findes bæredygtig landsdækkende kommerciel radio. Professor Frands Mortensen siger, at forslaget vil være en styrkelse af den statslige indflydelse på mediepolitikken.
"Det løser ikke problemet med, at vi ikke har en bæredygtig kommerciel radio i Danmark, at man laver et alternativ til P1, der skal drives med store offentlige midler. Det er et lidt underligt forslag," siger Per Jauert til DR Nyheder.

"Det virker som en politiker-løsning. De vil have flere nyheder og mere baggrund, der ikke skal komme fra DR. De vil have flere muligheder og platforme, hvor de kan blive hørt," siger Jauert videre.

Per Jauert mener, at kommerciel radio er kørt af sporet i Danmark, og at det er politikernes skyld. "De lavede et fejlgreb, da de udbød FM5 og FM6," siger Per Jauert.

I Danmark sidder DR på over 80 pct. af al radiolytning. I resten af Nordeuropa sidder de statslige public service kanaler på omkring 50 pct. Men et privatdrevet - offentligt finansieret - alternativ til P1, vil ikke ændre på denne skævvridning, mener Jauert.

Per Jauert siger videre til DR Kultur, at man på langt sigt bør lukke FM-båndet for i stedet at satse på digital radio, hvor der vil være plads til alle.

Professor og medieekspert ved Aarhus Universitet Frands Mortensen forstår ikke oplægget fra regeringen. Han kalder det overfor Ritzau et alvorligt brud på regeringens hidtidige udmeldinger om at styrke den kommercielle radiosektor.

"Det vil være endnu en styrkelse af den statslige indflydelse på mediepolitikken, for det er politikerne, der i kraft af pengene og public service kontrakten bestemmer indholdet", siger Frands Mortensen.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -