Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR Kultur stiller skarpt på islam i en uge
Onsdag 12. april 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En stormombrust verdensreligion er i søgeren, når DAB-kanalen DR Kultur fra på mandag og ugen ud sender mere end 40 timers radio, der giver indblik i troen bag tørklædet.
Et tørklæde på tv startede en mediestorm. Tolv tegninger i en avis satte en verden i brand. Islam har påkaldt sig meget opmærksomhed i det forløbne år.

DR Kultur, der kan høres på DAB og på internettet, leverer et - hvad DR selv kalder - informativt indlæg i den igangværende debat: I ugen efter påske sendes mere end 40 timers radio om islam.

En række programmer tegner tilsammen et nærbillede af den islamiske trosretning og dens betydning for politik, kunst, kultur og samfund.

DR Kultur vil fra mandag den 17. april til og med søndag den 23. april præsentere det bedste fra de seneste års radioproduktion om islam. I løbet af temaugen tilbydes lytterne blandt andet et genhør med P1s prisbelønnede programserie ’Islams ansigter’, som blev sendt i efteråret 2005.

Udsendelsesrækken fokuserer på muslimsk hverdagsliv i Danmark. Gennem 25 udsendelser inviteres lytterne med til fredagsbøn, muslimsk dating og islamisk kvindegymnastik, og møder teenagepiger med slør og designerjeans. Den gennemgående vært i udsendelserne er journalist Jon Kaldan, mangeårig udenrigsreporter for DR Nyheder og siden korrespondent i Moskva og Washington. Første program i rækken sendes mandag 17. april kl. 10.00 på DR Kultur.

I udsendelsen ’Abrahams sønner’ ser Anders Laugesen og Jakob Zeuthen på fællesskab og uenighed mellem jøder, kristne og muslimer. Jøden, overrabbiner Bent Lexner, den kristne teolog Bodil Skjøtt og muslimen, imamen Abdul Wahid Pedersen medvirker. Første mulighed for at høre dette program på DR Kultur er på mandag kl. 11.00.

Udsendelsen ’Islamisk kultur før og nu’ begiver sig i løbet af tre timer ud på en rejse på tværs af tider og landegrænser for at tegne et billede af den islamiske kultur. Tilrettelægger Anders Laugesen og den unge arabiske kvinde Hamida Naji byder på oplæsning af sufi-fortællinger, musik fra den islamiske verden og dufte fra fremmedartede kødgryder. Undervejs i programmet fortæller herboende unge muslimer med forskellig etnisk baggrund om, hvordan deres kulturer er forskellige på trods af, at de deler samme tro. DR Kultur sender programmet første gang på mandag kl.18.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -