Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR gør klar til kamp mod TV 2 Radio
Fredag 6. oktober 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
'Operation modslag' er overskriften for det strategiske modtræk mod TV 2 Radio, som DR Radio arbejder med i en arbejdsgruppe bestående af programchef Jesper Grunwald (billedet) fra DR Radios chefredaktion, P3-chef Carsten Worsøe, chef for Københavns Radio Suzanne Moll og Sanne Højgaard Klietsch fra Markedsanalyse. Jesper Grunwald husker den chockvirkning det fik, da TV 2 begyndte at sende tv for 17-18 år siden. I modsætning til dengang, vil DR denne gang ikke læne sig tilbage og gøre ingenting. Grunwald forsikrer, at der denne gang bliver gjort noget; på en række områder vil der ske en revitalisering og fornyelse.
"Vi har valgt at udpege en række emneområder, hvor vi sætter ind for at trimme og gentænke på tværs af radiokanalerne", fortæller Jesper Grunwald til DRåben. "Tanken er ikke, at vi skal sidde og udtænke alle disse ting. Det skal ske i samarbejde med grupper af folk fra nyhedsområdet, programdirektøren, distrikterne, chefredaktionen og andre relevante områder".

Arbejdsgruppen samler så trådene og vil arbejde for at få så mange af de nye tiltag i gang så hurtigt som overhovedet muligt. Og meget gerne inden TV 2 Radio går i luften, hvilket Grunwald venter vil ske i slutningen af året.

DR Radio har tidligere været "oppe i det røde felt" pga. en ventet kommende konkurrencesituation, der så slet ikke viste sig at blive det, man havde forestillet sig på forhånd. Men denne gang understreger Jesper Grunwald, at man ikke skal undervurdere TV 2.

TV 2 Radio vil f.eks. kunne gå ind og konkurrere på en række af DR Radios kerneområder - så som sature, nyheder og funktionsradio.

Der er i alt ni emneområder, som 'Operation modslag' ser nærmere på. De fleste holdes af strategiske årsager hemmelige, men ét af områderne er den rytmiske musik, hvor indsatsen vil blive styrket og et andet område er nyhedsformidlingen, hvor man kigger på præsentation, indhold samt væsentligheds- og interessekriterier.

DR vil i øvrigt ikke holde sig for fin til modprogramering.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -