Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kulturministeren sætter finansiering af public service på dagsordenen
Onsdag 7. september 2005
Af Thomas Nielsen
 
Den fremtidige finansiering af public service tv og radio bliver det helt centrale spørgsmål i de kommende medieforhandlinger, erfarer Berlingske.
Når kulturminister Brian Mikkelsen (K) senere på efteråret præsenterer sit udspil til nyt medieforlig for perioden 2007-2010, så vil den fremtidige finansiering af public service tv og radio i Danmark spille en central rolle, erfarer Berlingske Business.

Ministeren har godt nok allerede meldt ud, at han holder fast i det eksisterende betalingssystem og er imod at ændre på licensopkrævninger i en retning, hvor alle husstande fremover skal betale. Ikke desto mindre vil spørgsmålet om den fremtidige finansiering af public service blive et af de helt store temaer.

Det er især den teknologisk udvikling med blandt andet tv og radio over internettet, som jo er licensfri, som gør det bydende nødvendigt at få en afklaring på licensordningen. Problemet er skattestoppet, som ikke vil blive fraveget med en tomme. Men kan man på nogen måde juridisk drible uden om skattestoppet, så er det ikke udelukket, at en ny opkrævningsform kan komme på tale.

Et andet digitalt net, som står foran udbygning, er sendenettet til digital radio - DAB. Her er spørgsmålet, hvor meget og hvor hurtigt, man skal satse på DAB og om man allerede nu skal fastsætte en slutdato for FM-transmisioner. I den sammenhæng kan det pludselig blive naturligt at droppe replanlægningen af FM-båndet, som har været diskuteret i årevis - uden nogen konsekvenser endnu.

Endelig vil spørgsmålet om en professionel bestyrelse for DR atter komme op. Her har især Venstre gjort det klart, at man gerne så en professionel DR-bestyrelse i næste periode.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -