Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nye radioer er alt for forudsigelige
Mandag 17. november 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Dagbladene er i deres anmeldelser af Sky Radio og Radio 100FM langt fra begejstrede; Berlingske kalder de to kanaler for en sejr for ensformigheden og forudsigeligheden. Medieforsker Per Jauert er meget enig: "Der ligger ikke så frygtelig meget originalitet i det her, og indtil videre vurderet er der ikke så meget alternativ til DR", siger han til Ritzau. Han vurderer samtidigt, at hvis Sky Radios magasinprogrammer udelukkende kommer til at handle om sex og samliv som bebudet, bliver koncessionskravet om alsidighed og mangfoldighed ikke overholdt.
Politiken er ikke kendt som en stor tilhænger af kommerciel radio og avisens anmeldelse er derfor ikke uventet ganske negativ: "Sky Radio ligner endnu en kanal med korte, overskriftagtige nyheder og gennemtygget pop, kittet sammen af sportsfriske lokalradiojingler. Og selv om kulturministeren har vist stor begejstring for i hvert fald ideen om monopolbruddet, har han også allerede ytret ønske om, at Sky Radio tillægger sig en anelse mere seriøsitet. Det kan jeg godt forstå. For hvis Sky Radio bliver den primære radiostation for det antal lyttere, som kanalen håber på - ja, så bliver de lyttere altså dummere".

Berlingske Tidende (der netop har lavet en aftale om at levere nyheder til Sky Radios og Radio 100FMs vigtigske konkurrent, SBS Radio), skriver under overskriften "Malerhjerne" bl.a.:

"Pophit på pophit af nogenlunde samme tilsnit flyder på begge kanaler i en godt rystet blanding af nyt og gammelt, maskulint og feminint. Og en særlig velsignelse er det, at begge kanaler er kemisk renset for al den selvfede DJ-sniksnak hen over skæringerne, som Voice, P3 , P4 og andre kanaler dyrker til brækstadiet".

"Kanalkonceptet for Sky Radio og Radio 100FM er ikke kun enkelt, det er også ensformigt og fantasiløst. Nogenlunde ligesom en jukebox. Lytternes muligheder er hurtigt udtømte.

Ud på eftermiddagen var jeg malet op i et hjørne og spærret inde af en international radiohit-kultur overalt på FM-båndet. Det var en klaustrofobisk oplevelse. Som at være tvunget til at bo i en verden, hvor der kun findes et sprog og én kultur".

Skrev altså Berlingske Tidende, der også hæfter sig ved at man i løbet af søndagen i løbet af 5-6 timer kun hørte én dansksproget sang - og at andelen af skandinavisk musik slet ikke var i nærheden af de 30 pct. som det er krævet i sendetilladelsen.

DRs radiodirektør Leif Lønsmann lægger ikke skjul på , at de to nye radiostationerns første døgns udsendelsern har været en skuffelse, og siger til Ritzau "Der er tale om musik uden kanter på Sky Radio, og man får ikke kaffen galt i halsen. Der mangler lidt modstand, salaten må gerne knase lidt".

Han er ikke bange for den nye konkurrence om lytternes gunst: Sky Radio og 100FM er ikke alternativer til P3, men supplementer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -