Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Hanne Sørud forklarer DR-exit med allergi overfor forkælede journalister
Tirsdag 9. september 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Øverste chef for DRs regionale radio i Odense, Radio Fyn, fra 1999 og knap fire år frem, Hanne Sørud, tager i en artikel i Fyens Stiftstidende bladet fra munden, og giver forklaringen på, hvorfor hun besluttede at forlade chefstolen på Radio Fyn. De forkælede journalister får en ordentlig bredside...
Hanne Sørud fortæller til avisen, at det oprindeligt var nogle kolleger, der i 1999 opfordrede hende til at søge stillingen som chef for Radio Fyn. Dermed røg hun pludselig fra at være menig medarbejder på Radio Fyn til at være chef for samtlige kanalens 40 medarbejdere.

Men efter tre og et halvt år i chefstolen havde Hanne Sørud fået nok. Hun siger til Fyens Stiftstidende: "Jeg løb ind i en del skuffelser og sammenstød med medarbejderne. Jeg havde svært ved at skabe forståelse for, at tingene kunne være på en anden måde, og jeg havde svært ved at forstå, at de ikke havde det samme engagement som jeg. Det kulminerede, da de gennemførte en arbejdsmiljøundersøgelse, som konkluderede, at Radio Fyn var en meget farlig arbejdsplads på grund af et dårligt psykiske arbejdsmiljø, og hovedårsagen var dårlig ledelse. Det billede havde jeg meget svært ved at genkende. Jeg var rasende, da de fremlagde den for mig, og jeg gik hjem i vrede - et hidsigt temperament er en af mine svagheder".

"Jeg var skuffet over, at de tog den undersøgelse så alvorligt, når man burde kunne se, at den lå langt fra virkeligheden", fortsætter Hanne Sørud.

Generel var hun også blevet træt af journalister: "Det var ikke smart at være glad for sit arbejde. Masser af brok over hvor hårdt, man havde det. Og stress var ikke noget, man selv havde ansvaret for - det var altid andres skyld".

"Jeg har altid syntes, at der var meget klynk, også før jeg selv blev chef. Sandheden er, at journalister har et spændende job, er godt lønnede og har ekstrem stor indflydelse på eget arbejde. Men mange af dem glemmer at se på, hvordan andre mennesker har det. Faktisk er det deprimerende, at journalister, der lever af at fortælle, hvordan virkeligheden ser ud, selv er så dårligt funderet i den", slår Hanne Sørud fast.

Udover allergien over for journalist-standen - i hvert fald den del af den, der råber højest - var der også personlige årsager til, at Hanne Sørud valgte at forlade stillingen som chef for Radio Fyn.

Hanne Sørud er nu generalsekretær for Ungdomsringen.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -