Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Danskerne er vilde med DAB - både lyden, indholdet og dækningen får topkarakterer
Mandag 10. december 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Nye tal fra DAB Danmark i dag viser, at 37 pct. af danskerne nu har en DAB digitalradio eller har adgang til en sådan, og det sætter Danmark i en førerposition på verdensplan, når der gælder udbredelsen af DAB. Hele 84 pct. af befolkningen er iflg. undersøgelsen tilfredse med indholdet på kanalerne. Der er også stor begejstring blandt danskerne for lyden på DAB; ikke færre end 87 pct. mener at DAB lyder på niveau eller bedre end FM. DAB Danmarks undersøgelse viser videre, at 80 pct. er tilfredse med modtageforholdene for DAB.
Danskerne er ganske enkelt vilde med DAB Digital Radio, skriver DAB Danmark på dets hjemmeside.

Det er analyseinstituttet Zapera, der for DAB Danmark har spurgt 2.000 danskere mellem 15 og 64 år om deres holdning til DAB.

Undersøgelsen viser at 37 pct. bor i en DAB-husstand, hvor der er adgang til mindst én DAB-modtager. Hele 18 pct. har adgang til mere end én DAB radio i hjemmet eller på jobbet.

Blandt den gruppe der har en DAB-radio er 84 pct. tilfredse med indholdet på kanalerne - heraf er de 48 pct. endog særdeles tilfredse.

”Danskerne er kræsne og vil have kvalitet og indhold. De vil have kanaler med en klar indholdsprofil, hvor man ved, hvad man får. Der er ingen tvivl om, at man i fremtiden kommer til at se mange flere nichekanaler på DAB, der vil gøre tilbuddene på digital radio endnu mere interessante for lytterne,” siger formand for DAB Danmark Paul Samsøe.

Kendskabet til DAB er stort i Danmark. Hele 85 af de adspurgte ved, hvad en DAB-radio er.

Der er i forskellige fora rejst kritik af modtageforholdene for DAB. Men den nye undersøgelse viser, at 52 pct. er meget tilfredse og 28 pct. er tilfredse. Altså i alt 80 pct.

Iflg. oplysninger fra DR vil der kunne påregnes fuld indendørs dækning i hele Danmark fra 2010. I øjeblikket er der kun 90 pct. udendørs dækning. De sidste huller i den udendørs dækningen forventer DR at have ordnet i 2008.

Hele 87 pct. af de radiolyttere der har adgang til at lytte DAB, mener at lyden på DAB enten er på niveau med lyden på FM eller sågar bedre. Dette tal svarer præcist til tilsvarende undersøgelser fra UK og Norge.

”Der har været megen diskussion frem og tilbage om lydkvaliteten på digital radio. Lytterne i Danmark, Norge og Storbritannien er nu enige om, at lydkvaliteten på DAB Digital Radio er i orden, og det glæder os naturligvis,” udtaler Paul Samsøe.

Undersøgelsen viser også, at det vigtigste for danskerne ved køb af en DAB-radio er lyden, prisen og designet - i nævnte rækkefølge.

Danskerne er dog ikke parate til at ofre de store summer på en DAB-radio. Kun 15 pct. er villig til at betale mere end 1.000 kr., mens 51 pct. er parate til at ofre mellem 500 og 1.000 kr. Endelig er der 23 pct., der ikke vil betale mere end højst 500 kr. for en DAB-radio.

Paul Samsøe mener, at man nu ser "mange kvalitetsradioer med god lyd i butikkerne til 500-600 kr."

Undersøgelsen viser endeligt også, at 49 pct. danskerne, der ikke har en DAB-radio, overvejer at købe en DAB-radio i nær fremtid. 33 pct. siger, at de vil købe en DAB-radio næste gang de køber radio.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -