Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Nye nedskæringer på DRs natradio
Mandag 29. september 2003
Af Karsten Jensen
 
Fra og med i dag er DRs natradio, der samsendes på P3 og P4, blevet reduceret til rene musikudsendelser. I sommer blev nattens første timer reduceret til såkaldte dj-programmer uden direkte interaktion med lytterne og nu bliver der indført non-stop musik mellem kl. 02-05 på hverdage – 02-06 i weekender.
Radionyt.com har kendt til planerne et stykke tid, men chef for P3, Eik Frederiksen har så sent som i fredags afvist overfor radionyt.com, at natradioens genudsendelser skulle erstattes med non-stop musik – krydret med jingler. I det hele taget har P3-chefen været yderst sparsom med oplysninger omkring natradioen, men har dog gerne villet bekræfte at dj-programmerne mellem midnat og 02 fastholdes i sin nye nuværende form.

I følge radionyt.com’s oplysninger skyldes ændringerne et internt sparekrav i DR, der pålægger ’Program Produktionen’ at spare 40 millioner i forventede licensmidler, der ikke kom ind alligevel, hvilket altså rammer P3s natflade, fordi der her er færrest lyttere.

I følge radionyt.com’s oplysninger skal konceptet strammes op, men endnu er det uvist, hvad der konkret skal ske. Udgangspunket skulle være, at det stadig er en ren dj-flade, og formentlig med mere up-tempo afvikling i weekeden, og gerne på sigt kun sendt på P3. Hvad der så sker med P4 om natten er ligeledes uvist.

Det er også planen, at der skal være én fast vært på søndag-torsdag og en fast weekend-vært. Eventuelt to hold af to værter, der kører på skift.

Det har i dag mandag ikke været muligt at træffe cheferne for P3, Eik Frederiksen og Dorthe Carlsen for en kommentar, men det er en kendsgerning, at lytterne fra og med i nat må undvære de tidligere genudsendelser og nøjes med kun to timers dj-program efterfulgt af non-stop musik til kl. 05 hvor mini-morgenshow'et begynder.

Den 1. september trådte en ny programplan på P3 i kraft - som led i kampen mod blandt andet Sky Radio og Talpa. Men i timerne mellem 02-05 bliver der på P3 og P4 - i lighed med Sky og mange andre lokalradioer – fremover nu bare udsendt non-stop musik.

Da DR er underlagt public service forpligtelser kan det undre, at man ikke vælger at servicere nattens lyttere bedre og at man ikke længere ønsker at bevare den interaktion, der var mellem studieværten og lytteren, som da den fandt sted via chats og e-mails.

DR er en public service station og set ud fra et kommercielt synspunkt er der ikke den store lønsomhed i at have værter på om natten eftersom natten ikke genererer de store lyttertal.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -