Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Terrorister på kortbølge
Mandag 14. januar 2008
Af Eric Larsen
 
Frankrig har øget sit anti-terror beredskab, efter at en transmission på kortbølge kom med hentydninger til forestående terrorangreb mod mål i Frankrig, herunder Eiffeltårnet.
Kortbølgebåndene har gennem næsten hele radioens epoke ofte været benyttet af modstandsgrupper og oprørsbevægelser – såkaldte 'clandestine'-stationer.

Der har både været tale om deciderede 24-timers propaganda-sendere, typisk rettet mod det etablerede styre, men også om transmission af korte, kryptiske beskeder til eventuelle enheder i felten eller til hemmelige agenter i fjendeland.

Er man i stand til at konstruere en kortbølgesender, har man nemlig under de rigtige forhold mulighed for at nå lyttere eller f.eks. spioner/agenter på det meste af kloden. Man har dog altid måttet regne med, at alle andre med en radiomodtager kan lytte med.

I en tid med øget statslig overvågning af internettrafik og telefoni, kan kortbølgeradio måske være på vej mod en ny udnyttelse, men på en uhyggelig baggrund.

Det var nemlig så vidt vides første gang siden sidste verdenskrig, at frekvensbåndet blev udnyttet til at viderebringe informationer om terrormål i Europa.

Ifølge den franske avis Le Monde, blev transmissionen tilfældigt opfanget af de portugisiske luftfartsmyndigheder, under en scanning af kortbølgebåndene.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -