Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK/USA: BBC-chef chokeret over Clear Channels krigsdækning
Lørdag 26. april 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Genereldirektør for BBC, Greg Dyke (billedet), anklager de amerikanske tv- og radiostationer for at være rystende ensidige i deres dækning af krigen i Irak. Dyke er chokeret over den partiskhed og patriotisme, amerikanske medier har demonsteret under krigen. Iflg. Ritzau siger Dyke, at de største amerikanske radio- og tv-stationer har udøvet en så rystende ensidighed til støtte for USA's regering og krigen, at det må være en advarsel til briterne om aldrig, at indføre amerikanske tilstande i medieverdenen. Han peger samtidigt på, at Clear Channel er det værste eksempel.
"Vi er chockeret helt ind til benet når vi finder ud af, at den største radiokæde i USA [Clear Channel] brugte sine kanaler til at organisere demonstrationer til fordel for krigen, og vi er endnu mere chokeret over at finde ud af, at den samme kæde ønsker at være en stor aktør inden for radio i Storbritannien", siger Greg Dyke iflg. Ritzau.

Dyke slår fast, at BBC ikke har råd til at blande patriotisme med journalistik - som det er sket i USA. Hvis det fortsætter i USA vil det undergrave troværdigheden for USA's elktroniske medier.

Medieforskere og kommentatorer har efter 11. september peget på, at de største elektroniske medier i USA åbenlyst har fungeret som propagandasendere for den amerikanske regering. Dermed er der sket et grundlæggende skred i forhold til 70'erne, hvor især de elektroniske medier blev fremhævet for en uafhængig dækning af bl.a. Watergate-skandalen og krigen i Vietnam.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -