Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


De borgerliges hævntog mod DR
Tirsdag 11. maj 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den skitse til et nyt medieforlig, som den borgerlige regering har ladet udarbejde, betyder en kraftig beskæring af DR, og det er iflg. en leder i dagbladet B.T. i dag slutspillet i de borgerliges hævntogt mod DR. Det har i de sidste næsten ti år handlet om at bekæmpe det, de borgerlige anså som "en bedrevidende socialdemokratisk mastodont, der sendte en lind strøm af venstreorienteret propaganda ud i æteren." Nu er tiden så inde til, at det endelig stød mod DR sættes ind - inden der (iflg. meningsmålingerne) kommer en rød regering efter næste valg. Skriver B.T.
"Da den borgerlige regering for næsten ti år siden overtog magten, var DR en af skurkene i Anders Fogh Rasmussens opgør med smagsdommere," skriver chefredaktør Olav Skaaning Andersen i dag i B.T., og peger på, at politikere som Jens Rohde, Brian Mikkelsen, Claus Hjort Frederiksen og Søren Espersen siden har bekæmpet DR, som blev anset for at være meget socialdemokratisk; "det var et mål i sig selv - økonomisk og værdipolitisk - at inddæmme DR."

"Står det til regeringen og Dansk Folkeparti, skal det endelige stød sættes ind nu," skriver Olav Skaaning videre. Og det på trods af, at den borgerlige regering har fået placeret en række borgerlige chefer og ledere i DR.

"Meningsmålingerne peger på en rød regering efter næste valg, men et sidste fingeraftryk kan lige nås. Og hvis nogen troede, kulturminister Per Stig Møller var DR specielt venligt stemt, kan de godt tro om igen," hedder det videre i lederen i B.T.

Avisen kalder regeringens oplæg for en "knibtangsmanøvre" mod DR.

En privat konkurrent til P1 skaber ikke dynamik i et hensygnende radiomarked, fordi kun mellem 6 og 8 procent af lytningen sker på denne type radio. B.T. mener i stedet, at det ville give mening, hvis P3 - med sine mange unge lyttere og stærke forankring i hele landet - blev privatiseret.

Et privatiseret P3 ville kunne blive "en kommercielt attraktiv kanal, der kunne være lokomotiv for branchen og skabe et reelt og bæredygtigt alternativ til DR," mener B.T.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -