Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: 109 deltagere til lokalradio landskonference
Tirsdag 27. marts 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Et rekordstort antal deltagere - i alt 109 - samt omkring 12 udstillere har været samlet i de sidste fire dage i Ålesund til landskonference for de norske lokale radiostationer, oplyser NLR.
Fredag var fyldt med debatter og et seminar bl.a. om dét at skabe et godt billede på lytternes ”indre skærm” og deltagerne fik tillige en præsentation af en station, der både lave lokal-tv, radio og internet.
Internettet var det store samtaleemne lørdage og også dagen, hvor den formelle aftale mellem lokalradioernes brancheorganisation NLR og Mediaport 123 om et internetsamarbejde blev underskrevet.
Et stort tema på konferencen var, hvordan de norske lokalradioer skal finansieres. Der var lagt op til en spændende politisk diskussion om emnet, men statssekretær Roger Ingrebrigtsen kom ikke – han sendte bare en bureaukratisk stedfortræder fra Kulturdepartamentet som nølende læste op af en erklæring.
Kun Kristeligt Folkeparti kom med delvist opmuntrende bemærkninger, idet partiets repræsentant gav udtryk for at ville støtte en ligebehandling af de forskellige medier.
Helge Reinholt fra Vest-Telemark formåede at skabe røre i forsamlingen, da han sagde. ”Et stort antal, helst selvstyrende lokale radioer som får pressestøtte, er ikke kunstig liv og socialistiske subsidier - det er kulturel mangfoldighed. Det er berettiget og ligeværdig statslig applaudering af en branche som modarbejder NRK-monopolet, og modvirker ensidig og fordummende radio for landets lyttere”.
Reinholt mente at myndighederne gerne måtte stille krav til lokalradioerne for berettigelsen til pressestøtte. Og som punktum på det engagerede indlæg spurte han:
”Hvor mange lokalaviser må ty til at arrangere kagebasar for at sikre lønnen til redaktøren”?


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -