Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Øst truet af lukning
Mandag 15. april 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Vi blev kaldt den røde radio i starten af de lokale. Men sådan er det ikke i dag. Vi har fat i folk fra alle lejre og interviewer både folk fra Venstre og Dansk Folkeparti. Men får vi ikke snart nogle nye aktive, så lukker Radio Øst i løbet af tre måneder”. Det siger stationsleder for Radio Øst i Kongerslev, den 46 årige Jesper Andersen. Men det er ikke pga. dårlig økonomi, at han frygter for den lille radios fremtid. Økonomien er nemlig ganske sund – men det kniber altså gevaldigt med at finde folk, der har lyst til at lave radio.
Radio Øst blev grundlagt for 15 år siden på initiativ fra den daværende socialdemokratiske fællesorganisation, som omfattede fagforening og partiforening, men det politiske er i dag trådt i baggrunden, og stationen er i dag mere en dansktopradio for de voksne fra 40 år og opefter. Radioen er organiseret i tre grupper - teknik, kontor og studievært. Tilsammen er der på nuværende tidspunkt små 20 mennesker. Radioen sender dagligt fra kl.17.00-20.30, fredag og lørdag fra 17.00 til midnat og søndag igen fra 17.00-20.30, og dækker både Skørping og Sejlflod Kommune, skriver Nordjyske Stiftstidende. Og når radioen ikke selv sender tager ANR over, således at der er musik døgnet rundt på radioens frekvenser 99.8 og 104.5 MHz.

Der er banko hver tirsdag aften, og sognepræsterne tager sig af debatprogrammet "Radiopræsterne", hvor der bliver diskuteret alverdens emner - spændende fra integration af muslimske indvandrere til spørgsmål om tro, liv og død.

Endelig er der Radio Øst Magasinet hver onsdag, som tager fat om lokale emner. Her er intet for småt eller for stort og indviklet.

Men der er for få aktive på radioen. Og derfor vil Jesper gerne have fat i nye aktivister - også gerne yngre mennesker, skriver avisen videre: ”20 stykker er faktisk lige i underkanten for at kunne drive radioen, og vi vil gerne have fat i yngre kræfter. Dog må vi at hensyn til medieansvaret ikke lade de helt unge på 14- 15 år side alene og afvikle programmer. Her skal der være en voksen med. Men vi kan sagtens tilbyde de unge, at de kan få deres egen time, hvor de spiller netop deres musik. Hip- hop, funk, death metal eller rap. Blot skal de være indstillet på at afvikle vores ønskeprogram, som sådan er for det voksne publikum med både Richard Ragnwald og Jodle Birge og dansktop”, fortæller Jesper Andersen.

Aktivisterne tæller foruden præster også arkitekt, børnehavepædagoger, arbejdsløse, elektriker, chauffør og en enkelt kranfører. Nemlig Jesper selv.

”Det ville være trist, hvis vi skulle lukke. Vi har haft nogle interne smågniderier på stationen med, at bestemte folk ikke kan arbejde sammen. I stil med "at hvis den person skal være her, så vil jeg ikke være her". Og det begynder at blive for surt, når vi er så få”, slutter Jesper Andersen.

Radio Øst har en sund økonomi – bl.a. takket et årligt basistilskud på 78,000 kr. og programtilskud fra Kulturministeriet – samt takket være en støtteforening på næsten 500 medlemmer, der giver 100 eller 175 kr. for at være medlem. Man tjener også gode penge ved at sende radiohilsener for lytterne á 20 kr. stk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -