Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Mange vil fyres af i 'KarriereKanonen'
Onsdag 2. marts 2005
Af Karsten Jensen
 
DR oplever stigende interesse blandt danske sangskrivere og bands for at være med i 'Karrierekanonen', som giver spilletid på P3 og P4. I år har 400 søgt om at blive 'kanonføde' mod 300 sidste år.
Torsdag har DR Radio premiere på den fjerde sæson med 'Karrierekanonen', der er DRs særlige satsning på dansksproget musik. Her får nye og uprøvede talenter et støttende spark i form af spilletid på P3 og P4, og efter at omtrent halvdelen af alle deltagere, der har været 'kanonkugler' siden 2001, har fået en pladekontrakt bagefter, har DR denne gang oplevet en helt enorm interesse for at blive fyret af i årets 'kanon'.

"Hvor vi tidligere år har haft i omegnen af 300 ansøgere, når vi har efterlyst deltagere, er vi i år oppe på cirka 400. Ikke mindst hiphop har vi fået mere af i år, og vi kan mærke, at solister og bands har lagt sig i selen og gjort mere ud af deres demoer end tidligere," fortæller programmedarbejder Carsten Holm fra DR Rytmisk, der sammen med producent Jan Sneum - også fra DR Rytmisk, har lyttet de mange bidrag igennem og valgt ud.

"Der er en decideret dansk bølge for øjeblikket, som 'Karrierekanonen' til dels selv har været med til at sætte i gang. Det er formentlig noget af forklaringen på, at vi har fået flere demoer tilsendt, men jeg tror bestemt også, det har ligget i baghovedet på mange, at det var på denne måde, at navne som Tue West, Johnny de Luxe og Rasmus Nøhr kom frem," siger Jan Sneum.

Ligesom sidste år har DR også i denne runde tilbudt Karrierekanonens deltagere tekstcoaching, og her har TV2-forsanger Steffen Brandt og Shirtsvilles Jakob Eriksen øset af deres erfaringer.

DR markerer åbningen af den fjerde sæson med Karrierekanonen ved en særlig ’kanonkoncert’ i Radiohusets studie 2 torsdag den 3. marts.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -