Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Radioentreprenør Chris Cary død
Mandag 3. marts 2008
Af Poul Foged
 
Chris Cary, 61, døde i fredags på et hospital på Tenerife. Chris Cary var for nogle uger siden blev ramt af en blodprop under sit ophold på øen, hvor han var i gang med at etablere en relæsender for sin Radio Nova.
Chris Cary startede sin radiokarriere den 14. august 1967 ombord på Radio Caroline, samtidig med at loven mod off-shore stationerne var blevet indført. Han kaldte sig dengang Spangles Muldoon. Et navn han også benyttede da i 1970 var ansat på Radio Northsea International, RNI.

Han var i 1973 med ved relanceringen af Radio Caroline fra Mi Amigo, og i 1976 kom han til Radio Luxembourg, hvor han var et års tid.

Herefter startede han et computerfirma, der solgte smartcards til Sky Channel, der viste sig ikke at være helt legalt. Det var Chris Carys helt store eventyr i Irland heller ikke.

I 1980 startede han Sunshine Radio sammen med en tidligere Caroline-kollega, Robbie Dale. Uenighed om ledelsen af stationen betød, at Chris Cary solgte sin andel til Robbie Dale, for at starte sin helt egen station, Radio Nova.

Nova sendte på både FM- og mellembølge, og blev i løbet af kort tid utrolig populær. Stationen kunne om aftenen høres i hele Irland, størstedelen af Storbritannien og dele af det øvrige Europe på 738 kHz med 50 kW.

Stationen lukkede i 1986 efter et opgør med det irske journalistforbund.

Chris Cary flyttede tilbage til England, hvor han lancerede Radio Nova som en satellitradio med så prominente studieværter som Tony Blackburn, Paul Burnett og Mark Wesley.

Økonomien kunne på daværende tidspunkt ikke bære en satellitradio, og den lukkede.

Ved sin død havde han relanceret Radio Nova på nettet, og var i gang med at starte relæsendere op rundt omkring, bl.a. på Tenerife.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -