Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kommerciel radio på DAB forsinkes
Tirsdag 28. november 2006
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er gået hårknude i myndighedernes arbejde med at sørge for kommercielle radiostationers adgang til at sende DAB-radio. Politikerne tog ellers en soleklar beslutning om, at de første kommercielle stationer skulle begynde at sende DAB pr. 1. januar 2007, men MediaWatch kan i dag fortælle, at embedsmændene har fået forsinket hele arbejdet så meget, at der sikkert først kan udstedes sendetilladelse lige før sommerferien 2007 – altså 6 måneder senere end politikerne har besluttet. MediaWatch skriver, at det stadigt er ”meget usikkert, hvor attraktivt og mangfoldigt DAB platformen vil blive”.
I den mediepolitiske aftale som alle folketingets partier - undtaget Enhedslisten - vedtog den 6. juni 2006 blev det besluttet, at de ledige sendemuligheder på DAB skulle udbydes til interesserede ”snarest muligt, med henblik på, at programvirksomheden kan påbegyndes den 1. januar 2007”.

Der sker ikke. Det vil fortsat - i en rum tid - være de statslige medier fra DR og TV 2, der sidder på stor set al DAB-kapacitet i Danmark. Kun Radio 100FM er med beskedne 256 kbps med på et hjørne som det eneste ikke-statslige alternativ.

Det er embedsmændene i Mediesekretariatet under Kulturministeriet, der skal forberede udbuddet af DAB-kanalerne til private aktører. Men nu – næsten 6 måneder efter vedtagelsen af medieforliget – er man fortsat ikke færdig. MediaWatch skriver at ”overvejelserne om udbuddet af DAB-kapaciteten langt fra er på plads”.

MediaWatch skriver bl.a. at man overvejer, hvor mange kanaler der kan komme i luften.

Overvejelserne må i givet fald gå på, om der skal 3 eller 4 kanaler i udbud. I forligsteksten står der nemlig entydigt, at der skal udbydes 3-4 kanaler.

MediaWatch forklarer i øvrigt den voldsomme forsinkelse med, at der er tale om en ”udfordrende opgave” for embedsmændene.

Først omkring årsskiftet vil man være i stand til at præsentere medieordførere for en udbudsmodel for landsdækkende DAB. Når medieordførerne har accepteret en model, skal der udstedes en bekendtgørelse, skrives og udsendes udbudsmateriale, og så vil der kunne afholdes en auktion i foråret.

I henhold til medieforliget skal DR samle sine DAB-kanaler i én blok (en multipleks) pr. 1. januar 2007. DR har flere gange søgt at omgå denne beslutning, ved at sige at DR først forlader multipleks 2 i takt med at nye kommercielle stationer starter på DAB.

Historien i MediaWatch fortæller ikke noget om, hvorvidt DAB-sendemulighederne for lokalradio, der iflg. medieforliget skulle udbydes ”snarest muligt” også forsinkes. Danmark har fuld rådighed over sendemulighederne til lokalradio i L-båndet pr. 1. april 2007.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -