Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR og TV 2 har via EBU opnået rettigheder til de olympiske lege i 2010 og 2012
Tirsdag 22. juni 2004
Af Karsten Jensen
 
De nationale radio- og tv-stationer, der er medlemmer af European Broadcasting Union, EBU, har netop sikret sig omfattende rettigheder til de olympiske vinterlege i 2010 i Vancouver og til OL i sommeren 2012, som endnu ikke er placeret geografisk. Dermed har DR sammen med TV 2 retten til at sende fra verdens største sportsbegivenhed de næste otte år.
DR og TV2 har i forvejen rettighederne til at sende vinter-OL i Torino i 2006 og sommer-OL i Bejing i 2008. Den nye aftale betyder, at DR, der er medlem af EBU, har sikret seerne adgang til de mange timers attraktiv sport fra olympiske lege, og det er DRs sportschef Olav Skaaning Andersen tilfreds med:

"Det er DRs mål at give seerne fri adgang til de helt store sportsbegivenheder. Denne sommer sender vi både fra EM i fodbold, Tour de France og De Olympiske Lege, og jeg er utrolig glad for, at vi nu har sikret os OL indtil 2012."

Den Internationale Olympiske Komité, IOC, valgte EBU blandt flere andre. EBU's forhandlinger var vanskelige, fordi store private tv-selskaber var villige til at lægge rigtig mange penge på bordet. Valget faldt på EBU, fordi aftalen sikrer en udbredelse af de olympiske værdier ikke bare under legene, men også mellem legene. Samtidig giver aftalen det størst mulige publikum og beskytter princippet om adgang for alle uden særskilt betaling.

"Det er jeg tilfreds med på seernes vegne," siger Olav Skaaning Andersen Ligesom tidligere giver rettighederne mulighed for en omfattende dækning af legene - ikke bare på tv, men også på andre platforme, såsom internettet, mobiltelefon og DAB-radio. DR dækker dette års OL i Athen tæt. Legene begynder den 13. august og slutter den 29.august.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -