Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 vil satse på genbrug af kendte ikoner, hvis TV 2 vinder P5
Lørdag 25. januar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Hvis det bliver TV 2, der vinder den kommende 5. FM kanal, vil man tage afsæt i de kvaliteter der findes på TV 2. Det er værdier som nærhed, personlighed og handlekraft, fortalte TV 2s nyhedschef Michael Dyrbye på RadioDays lørdag. Han lagde samtidigt ikke skjul på at man ville prøve at stjæle lidt af DRs brandværdi fra Radioavisen, men at man ellers ville satse på genbrug af tv-stationens kendte medarbejdere. Nyhedschef for DR, Lisbeth Knudsen, sagde ved samme session, at DR Nyheder er parate til konkurrencen og fremhævede at der allerede var sket en stor udvikling med Radioavisen i de sidste få år.
På RadioDays session'en med overskriften "Når monopolet brydes" efterlyste Henrik Dahl en radiokanal, der skulle tage afsæt i den del af befolkningen der føler sig hjemløse i området mellem DRs P3 og P4. Dem der er fra sidst i 20'erne til midt i 40'erne og som synes at P3 er for dum og for ung - og at P4 mest af alt er en radiokanal for hjemmehjælpere.

Henrik Dahl konstaterede også at radio er en baggrundsbeskæftigelse og at det i dag vil være meningsløs for P5 at opretholde idéen om "programmer". Dahl sagde at "programmer" er noget der hører hjemme på tv - og ikke på en nutidig radiokanal. En radiokanal skal i stedet bestå af et mønster og et fast forløb i løbet af døgnet.

Carsten Worsøe, der er programchef for ANR i Aalborg, mente at en ny P5 kanal skal være tværmediel for at kunne lykkes og omtalte i den forbindelse de erfaringer man har på dette område i Nordjylland. Han vurderede i øvrigt, at P5 gerne skulle have et dagligt lyttertal på mellem 800.000 og en million, for at blive en forretning. Worsøe undlod heller ikke at gøre opmærksom på at RadioNyhederne - som ANR står bag - i dag faktisk har et dagligt lyttertal på 840.000 og dermed er det vel ikke helt forkert at sige, at der allerede er sket et monopolbrud på landsdækkende nyhedsformidling.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -